DJaZi Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 WitamProszę o pomoc kto i gdzie to nosił, jakieś namiary na foto.pzdr
DJaZi Napisano 4 Listopad 2007 Autor Napisano 4 Listopad 2007 No tak, ta flaga to faktycznie znak pruski Prowincja Poznańskiej istniejąca w latach 1848-1918. Utworzona z Wielkiego Księstwa Poznańskiego. No i tu znowu dylemat, co to ma wspólnego z II wojną światową, skoro prowincja ta już nie istniała od 1919 roku to jakim sposobem i właśnie po co ktoś te flagi nosił w II-wś,czy niemcy w tym czasie mogli swoje mundury obwieszać jakimiś regionalnymi znakami, a może to jakiś indywidualny wybryk, może ktoś widział to na jakimś mundurze, I lub II wojennym choć ta mogiła znajduje się typowo na stanowiskach II wojennych i to typowo w okopie i nie w Wielkopolsce tylko w Galicji, dla mnie trochę to dziwne więc liczę jeszcze na pomoc.pzdr
DJaZi Napisano 3 Listopad 2007 Autor Napisano 3 Listopad 2007 Odnowie temat bo poszedł już troszkę w zapomnienie, a ja mimo że poświęciłem trooochę czasu grzebiąc po necie, nie trafiłem na nic podobnego, Próbuję rozwiązać zagadkę kto to był, bo wiem teoretycznie gdzie ta mogiła jest, a widząc te fanty myślę że nie był to zwykły żołdak.Może jakieś sugestie.pzdr
MK Napisano 3 Listopad 2007 Napisano 3 Listopad 2007 W ciągu minuty dowiedziałem się jedynie, że jest to flaga Provinz Posen:http://www.deutsche-schutzgebiete.de/provinz_posen.htmpo co, dlaczego, cywilna, wojskowa - nie wiem.Drugi bajer już gdzieś widziałem, ale nie pamiętam niestety co to. Może ktoś ma lepszą pamięć.pozdro
DJaZi Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 WitamProszę o pomoc kto i gdzie to nosił, jakieś namiary na foto.pzdr
Pytanie
DJaZi
Witam
Proszę o pomoc kto i gdzie to nosił, jakieś namiary na foto.
pzdr
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.