cieciwa Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Napisano 18 Wrzesień 2007 Gdzie szukać informacji o krojach poszczególnych typów mundurów z okresu II RP ?Oraz z jakich materiałów powinny być szyte.Jest to moja czysta ciekawość, czy jest to gdzieś zebrane np. w postaci jakiegoś regulaminu, czy np. rozkazu.
Gebhardt Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Nalezy szukac w pierwszym rzedzie warunkow technicznych interesujacych ciebie elementow umundurowania. Oto typowy przyklad z kolekcji CBW:TYTUŁ----> Płaszcz sukienny kawalerii ODP: Instytut Techniczny Intendentury WYD: Warszawa : ITI , 1938 Poszukaj w wyszukiwarce na stronie CBW: Katalog polskich regulaminow i instrukcji wojskowychW WT moga byc odnosniki do dalszych norm np PNW (Polskie Normy Wojskowe) itp. ktore precyzuja warunki techniczne materialowe.
GS Napisano 17 Maj 2011 Napisano 17 Maj 2011 Witam.Pomimo że temat stary pozwolę sobie zwrócić się tutaj z prośbą do Koleżenstwa.Jak znaleźć WT w WBC gdyż powyższa „instrukcja” nie daje rezultatu, a ja niezbyt jestem biegły na stronie WBC? Gdzie jeszcze mogę szukać WT oprócz forum?Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.