mario33 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Napisano 16 Wrzesień 2007 Gdybyście mieli zagłosować na najlepiej opisaną historię działań wojennych 2 wojny światowej w Europie w jednej pozycji książkowej, to co to by było ?Chodzi mi nie o jakieś wycinkowe opracowania, tylko w miarę całościowy obraz, z dobrą bibliografią i co ważne - w języku polskim, pisane przez polskiego autora ?
herbstnebel Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Mi się podobała Najkrótsza historia Drugiej Wojny Światowej" Olgierda Terleckiego. Kraków 1991 - więc już w miarę nie-czerwona :)Ponadto Autor zesłany był nad Morze Białe przy próbie ucieczki do Francji. Jakieś 260 stron, sporo cytatów itp. Podobała mi się i mogę ją polecić - chociaż ŻADNEJ INNEJ KOMPILACJI O WW2 NIE CZYTAŁEM ;]
aegirsson Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 za prlu wbrew pozorom trafiały się książki nie - czerwone lub mniej czerwone, większość tych co je pisała musiała pisać o pewnych rzeczach tak a nie inaczej bo guzik by wydali, to, że coś za komuny wyszło nie znaczy, że jest z miejsca złe,ale to tak pro forma
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.