mario33 Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Największa atrakcja moim zdaniem całej rekonstrukcji - kawaleria... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Ostatnia - pzII w pokazie dynamicznym, na pancerzu dowódca AA7.Więcej fotek:http://picasaweb.google.com/Mario33.72/Bzura2007Jak ktoś się rozpozna na jakimś zdjęciu i chciałby większej rozdzielczości - służę uprzejmie - proszę o kontakt mailowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmann Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 widać Mario że byliśmy na dwóch róznych imprezach. Impreza po pierwsze z kretyńskim scenariuszem - Niemcy ostentacyjnie przegrali, po drugie uczestnicy ruszali się w większosći jak muchy w smole, sttyczność i dłuuuuuuużyzny kłujące w oczy, po trzecie włączona nieśmiertelnosć" powodujaca irytacje nawet wśród zupełnych laików i dzieciaków. Przynajmniej wśród osób stojących wokól mnie dało sie słyszeć głosy, ze o ile byłby wstęp płatny to należałoby żądać zwrotu za bilety.Niestety moim zdaniem najsłabsza Bzura i to zdecydowanie. Jedyny jasny plus to samolot.sturmann, GRH Wiking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilniuk Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Potwierdzam awarię aparatu. Nawet mój długopis do resetowania nie pomógł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Wszystkie moje zdjęcia są z soboty, z próby generalnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Witam. Byłem widziałem ale szału nie było np pirotechnika chyba robiona była w czynie społecznym i czy to prawda że rekostruktorzy musieli płacić za broń i amo bo jeżeli tak to żenada dla takiej sztandarowej imprezy a zwłaszcza dla organizatorów. Za rok bede miał duszną rosterkę żeby jechać na bzure. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 sądząc po kolejnych komentarzach - wynika z tego, że próba generalna lepiej wypadła niż sama impreza :)) - mi się bardzo podobała, mimo kliku powtórek tych samych akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 było o co walczyć :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTI123 Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Impreza rozbudowana o imprezy towarzyszące i takie tam inne ale sama rekonstukcja wyszla blado troche. Spodziwałem się czegoś powalającego na kolana po zapowiedziach sprzed inscenizacji. jestem trochę zawiedziony bo ściągnełem tam całą rodzinę no i zamiast bomby był zamokniety kapiszon.Coś ta sztandarowa impreza chyba odchodi w cień. Kosakowo mniejsza inpreza ale bardziej mi sie podobała.pozdrawiam-arti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 no to kto ma ustąpić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yama02 Napisano 16 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2007 No i na razie koniec - jeżeli ktoś chciałby więcej lub w większej rozdzielczości - poproszę o mailaYama02 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Sturmann - programowo nie będziesz się zgadzał z żadnym moim postem ? ;)A tak serio, ja po prostu staram się znaleźć pozytywy, a nie krytykować... Krytykować każdy ma prawo, mnie się podobała musztra kawalerii, reszta - ujdzie... nie podobała mi się organizacja i 'zarządzanie' widownią - ale to chyba przez to, że organizatorzy się nieźle przeliczyli, jeśli chodzi o liczbę widzów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum21/zdj15.jpgno cóż desant angliko-francuzów w wykonaniu 11 pułku ułanów z Radomia:) Miała być jakaś selekcja umundurowania w wykonaniu Pawła Sajewskiego a nie wydaje mi się by dosięgła ułanów Łuka-Murawskiego(biegających w kożuchach oraz kamizelkach angielskich z nieprzerobionymi hełmami wz.26) oraz jego piechotę czyli 51ppSK z Radomia(z współczesnymi torbani na maski p-gaz umieszczonymi na jajach oraz nieprzerobionymi czeskimi chlebakami) no cóż zasłużonym dla Brury trzeba pewne potkniecia wybaczac.PS. Wywiad z Brzuy 2007 w najbliższym czasie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 Nie było tak źle Panowie, bez przesady, choć sturmann ma sporo racji w tym, że były niedoróbki np. wojsko było niemrawe (poza kawalerią), huk wystrzałów przypominał huk z Sylwestra a nie huk karabinowy ale co tam, miło było popatrzeć na chłopaków w mundurach IIRP, szkoda tylko że niektórym do ręki dano... kałasznikowa a nie mauzera, to wyglądało komicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 gwoli ścisłości to nie był kałasznikow ale czeski samopal wz 58 (chyba) dopóki bedziemy cierpiec na braki broni automatycznej -historycznej jakos sobie trzeba radzic. ja miałem i uzywałem w czołgu... tak bardzo nie rzucał sie w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 16 Wrzesień 2007 Share Napisano 16 Wrzesień 2007 W czołgu ok ale w rękach piechura na pierwszym planie, biorąc pod uwagę, że takiej broni nie posiadała wtedy nawet armia niemiecka... to mało poważne, lepiej było dać do ręki replikę mauzera lub mosina albo cokolwiek wyglądające na karabin sprzed 1947 r. niekoniecznie strzelające. Temu co zdjęcie zrobiłem miał kałacha w rękach a nie sa vz. 58. Jak znajdę kabel do aparatu to wrzucę na stronę, no chyba że ktoś mnie uprzedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.