Sv Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 U mnie standard, czyli drobne monety Republiki Weimarskiej:)Dobrze, że chociaż trafiła się dwa razy mennica J. Poza tym jakaś plakietka / odznaka, na której toczą walkę dwaj bokserzy ( chyba okres międzywojenny ale przed Hitlerem bo swasty nie ma )i ładny mały orzełek pruski ( wzór taki jak na trojakach z lat 17xx ) - może kiedyś siedział na jakiejś czapie (?). Fotkę zrobię jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 No ja też nie mam powodów do narzekań :) Trafiła mi się jeszcze majóweczka", kawałki nieśmiertelników i Verwundetenzbzeichen im Schwarz :DDziś już wracam więc na jutro można by co zaplanować, póki pogoda sprzyja! Gdyby co, dajcie znać jakąś eską.Pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 No to żeś zaszalał...na majówkę chętnie spojrzę, tym bardziej, że podobno z '39r.Czarną też bym obejrzał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 A wkleiłem na Pyrkę" fotkę :) Widzę Sv, że też natrzepałeś co nieco. Gratulacje!Dziś w zaciszu domowego ogniska, ale jutro chętnie gdzieś się wybiorę, dajcie znać na tela.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Niedzielny spacerek udany: Grosz dla Prus Południowych 1797 (bardzo ładny), 2 Pfenning 1874, 2 Pfenning 1875, 2 złote 1933 (sreberko, i w końcu jakieś grubsze), 1xPRL (też dwa złote) i jakaś klamerka...Jak widać ostatni wypadzik w starym roku jeszcze zaowocował :) A przy okazji wszystkim życzę udanej sylwestrowej zabawy!Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 A u mnie cińko... 3 sztuki pf, jakieś dwie blaszki ( jedna chyba narzędziowa z pobliskiego majątku, a druga z napisem C. Zwar, vorm. W.Weltinger, Posen - nawet nie kojarzę od czego ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 I ja wszystkim życzę w Nowym Roku garnuszków talarów lub niepustych skrzyneczek z innego typu fantami (w zależności od gustu i odwagi:D )!!Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
focke Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 Życze wszystkim wszystkiego dobrego oraz co najmniej wiaderka dukatów w tym nowym oby troche lepszym roku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.