Skocz do zawartości

ktory to przyznac sie :P

stedke

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To teraz wpiszcie sobie w youtube wykopki w rosji i znajdzcie ten filmik co tam ludziska sobie biora niewypałami rzucają itp i ich powyzywajcie... jeśli tak to lubicie :] bo widze że tak :P.
Napisano
Po przeczytaniu wpisów zgadzam się z kolegą Igomas,ilość wpisów Ola67 chyba sama za siebie mówi.Zresztą niech sie autor filmu sam ujawni i wypowie skoro taki gieroj.
Co do wykopków w rosji,to oni mogą se rzucać i głowicami A" i N" tu jest Polska .Polskie prawo i polska opinia publiczna i to My poszukiwacze staramy się o legalność,a nie rosjanie.
W kwestii pustych skorup z filmiku,czy puste czy pełne to powinny być głęboko schowane aby nie korciły małoletnich,piromanów itp.
Napisano
Pozwolicie sobie że napisze coś o was...
Większość z was wypowiadających się w tym temacie też nie jest czysta. To że kopiecie po polach nie znaczy że np. tam nie ma miejsc archeo o których nie wiecie. Często widze na tym forum temaciki proszę o id." :
- co to jest..
- panie kochany to jest ... czyli coś archeo.
I co zgłaszacie takie rzeczy ? Bo chyba prędzej zatrzymujecie sobie na pamiątke... Takie zachowanie jak na tym filmiku było ( bo już nie ma niewiem czy zauważyliście filmiku ni ma...) było powiem wprost, lepsze od takiego jakie robi duża część poszukiwaczy w Polsce czyli kopanie na cmentarzach, miejscach kultu, archeo itp. Głównie o takich tematach piszą gazety, są filmy we wiadomościach w TV, i głównie przez takie osoby nasze prawo nie zmienia się na lepsze, choć od niedawna stosunki archeo- poszukiwacz poprawiają się. Więc niewiem po co czepiacie się takich osób z tego filmu skoro wy sami, wasi bracia, siostry ( hehe :] ) nie jesteście lepsi.

Tu macie inne filmiki przez które nie jest lepiej. Tylko czekać aż przez takich idiotów na waszym podwórku lub ogólnie w waszym mieście, dzieciaki zrobią taką zabawke i pukną ją pomiędzy blokami, bo skoro petardki nie wystarczają trzeba zrobić coś lepszego :

to toż głupota totalna
http://pl.youtube.com/watch?v=E3Rylgv1GME
Napisano
Zajmij sie sprawami z Gdyni ******* ,**** cie obchodzi co dzieje sie gdzies tu ,kazdy bedzie robił co chce i ty i nikt tego nie zmieni .I ****** wszystko i wszystkich ,cała rzesze poszukiwaczy ,a tak wogole to nic nie obchodzi mnie ten temat nawet nie znam ani tych co szukali ani tych z filmiku he h e he ale zadyma jest kluccie sie ***** kluccie sie :)hahahaha

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hitboy64 12:07 16-09-2007
Napisano
kolego DJ link który podałeś akurat niema nic do rzeczy,brak tam najważniejszej rzeczy wykrywki" i utożsamianie nas z tymi chłystkami jest nie trafione;ponadto piszesz : powiem wprost, lepsze od takiego jakie robi duża część poszukiwaczy w Polsce czyli kopanie na cmentarzach, miejscach kultu, archeo itp." możesz poprzeć ten tekst jakimiś liczbami lub statystyką? ja osobiście myślę ,że są to jednostki
kolego Olo67 w ostatnim poście zaprzeczasz temu co pisałeś wcześniej,więc jak to jest?Bo coś mi sie zdaje że ten gość z bagnetami to byłeś Ty.
Zresztą znam paru leśników i żaden by nie wziął na swoje 4 litery nie legalnego odminowywania
Napisano
poprostu chodzi mi o to, że po co ciągniemy ten temat dalej skoro znamy sytuacje, i chodziło mi głównie o to że archeolodzy uważają nas za złych ludzi przez takich którzy właśnie kopią tam gdzie nie wolno, a policja łapie tych którzy powiedzmy na to sprzedają na allegro broń i amunicję do niej. A to że dzieciaki giną od niewypałów głównie właśnie jest spowodowane tym że ci którzy je wykopują i zamiast zakopać spowrotem metr pod ziemią i zabezpieczyć to gałęziami itp (czyli tak jak trzeba żeby było utrudnione odkopanie) poprostu zostawiają je na ziemi. A to z filmy z tego co się dowiedziałem było niedość że puste to i tylko metal... a wy się czepiacie jak żep psiego ogona :/ . A ta rozrywka co położyli pod drzewem została zabrana ponieważ to tylko wydmuszka, pozostawiona przez rolnika który to wyorał i wywalił w ten mały lasek na poletku.
Napisano
Bardziej niebezpieczne jest to, że jak każdego odkrywcę zaczną utożsamiać z niewypałami, to będziemy wszyscy mieli naloty na chatę i po co te nerwy i oczy sąsiadów zwrócone na nas? Przecież jesteśmy spokojnymi normalnymi cywilizowanymi ludźmi? Chyba jesteśmy? Kto nie jest niech się wpisze poniżej.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie