pomsee Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Napisano 12 Wrzesień 2007 Znaleziono w miejscu straceń w Bykowni pod Kijowem ślady polskich ofiar:http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4480561.html
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Nie wiem na ile gorąca ta informacja, ale oprócz nieśmiertelnika wychodzą teraz kolejne ciekawe fanty. Znaleziono niewielki grzebyczek z wyrytymi na nim 4 nazwiskami polskich oficerów. Jednym z nich był dowódca obrony Lwowa pułkownik Mieczysław Szczyrogłowski (mam nadzieję że nie przekręciłem nazwiska). Był też jakiś porucznik i dwóch młodszych stopniem. O dziwo przemycili to do mogiły pomimo podwójnego trzepania przez NKWD. Wyjaśnia to los kilku tysięcy polskich żołnierzy i oficerów tego okręgu, KOP itd. dotychczas uznawanych za zaginionych. Jest duża szansa identyfikacji konkretnego szkieletu do konkretnej osoby np. odnaleziono szkielet kobiety w wieku ok. 30 lat, która miała operację czaszki. Takie operacje przed wojną były rzadkością...
Mirkoni Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Pokemon nie miej mi za złe za zwrócenie uwagi, ale określenie fanty w tym kontekście jest.....nieładnePozdrawiam Mirek :-)
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Oczywiście że nie mam, bo i o co?Niech ci więc będzie: DOWODY RZECZOWE
tm/39 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Proponuję odwiedzić ten wątek , trochę sobie podyskutowaliśmy w temacie .http://www.odkrywca-online.com/nareszcie-,510591.html#510591Pozdr.
Mirkoni Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 nie ma sensu dalsze bicie piany.....odnosnie podanego linku ;-)Taki jest ten swiat...jeden kocha sie w Zosi, inny w Marysi.
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Celowo swoją nową informację podałem w tym wątku. To była straszna zbrodnia, która dzięki nowym okolicznościom zmusza do wypowiedzenia, a jak nie wypowiedzenia to do zaakceptowania smutnej prawdy o tamtych chwilach. Nic więcej na ten temat nie napiszę, aby nie rozgrzebywać dyskusji. Moge tylko jedno:[*] [*] [*]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.