Witam Wpadły mi w ręce pare godzin temu (prosto z ziemi :-)) dwa nieśmierteliki Luftwaffe obydwa z dowództw lotnisk a) FL. Kdtr. Gablingen N. 346 tutaj interesuje mnie głównie miejscowość. Czy znajduje się ona teraz na terenie Polski?? Jeśli tak to jaka jest jej obecna nazwa ? Może akurat ktoś z niej pochodzi..... b) FLIGERHORSTKDTR KRAKAU T.L. NR.A 407 tu znowy byłbym wdzięczny za identyfikacje tych dwóch liter ( T.L.) Jeśli ktoś kojarzy te lotniska to prosiłbym tez o info o nich ( jaka jednostka stacjonowała ew. jakie samoloty) Z góry dzięki i pozdrowionka
Pytanie
Gość
Wpadły mi w ręce pare godzin temu (prosto z ziemi :-)) dwa nieśmierteliki Luftwaffe obydwa z dowództw lotnisk
a) FL. Kdtr. Gablingen
N. 346
tutaj interesuje mnie głównie miejscowość. Czy znajduje się ona teraz na terenie Polski?? Jeśli tak to jaka jest jej obecna nazwa ? Może akurat ktoś z niej pochodzi.....
b) FLIGERHORSTKDTR
KRAKAU T.L.
NR.A 407
tu znowy byłbym wdzięczny za identyfikacje tych dwóch liter ( T.L.)
Jeśli ktoś kojarzy te lotniska to prosiłbym tez o info o nich ( jaka jednostka stacjonowała ew. jakie samoloty)
Z góry dzięki i pozdrowionka
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.