Dziki Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Witam!Jak w temacie - przyszedl czas na kupienie sluchawek innych niz typ walkman" :PGeneralnie z tego co slyszalem, na sluchawkach lepiej sie chodzi niz na wbudowanym glosniku. Czy sa inne korzsci poza tym, ze otoczenie nas nie slyszy w promieniu kilkunastu metrow? O ile na statyku to moze byc bardzo istotne, to czy na trybie dynamicznym jest to tak wazne?No i ogolnie - czym sie kierowac przy zakupie sluchawek? Na co szczegolnie zwracac uwage? Wiem, ze regulacja glosnosci zainstalowana w sluchawkach jest przydatna.Czy mozecie polecic jakies sluchawki w cenie tak do 200zl? Mam nadzieje, ze sluchawki to zakup na dobrych kilka lat ;)No i pytanie techniczne. Ile ohmow powinny miec sluchawki do Tesoro Tejona? Bo w instrukcji nic na ten temat nie ma, a wolalbym nie kupic niepasujacych :/
wilhelm6 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Witam!Na forum Tesoro gościu który przedstawił swój test Tejona twierdzi że najwłaściwsze są słuchawki 100 ohm.pozdrawiamwilhelm6
VanWorden Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Słuchawki to absolutna podstawa. Nie tylko Ciebie nie słychać, ale przedewszystkim słyszysz każdy, najdrobniejszy sygnał sprzętu. W Tejonie, który nie ma identyfikacji tonowej, każdy niuans dźwięku jest cholernie ważny. Możesz przerobić zwykłe słuchawki według pomysłu Mranda i te podobno działają rewelacyjnie właśnie z Tesoro, bądź kupić gotowe. W Polsce nie jest to łatwe, ale Denar sprzedawał jakiś czas temu słuchawki firmy Detectorpro i wystarczy np. bardzo skuteczny model Jolly Roger". Sam ich teraz używam i mogę śmiało polecić:)PozdrawiamVW
Dziki Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Czy to 100 ohmow jest pewne? Czy ktos uzyskal informacje konkretne i potwierdzone?Moje maile do Tesoro poki co nie doczekaly sie odpowiedzi :(
mrand Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Bez przesady z tymi ohmami. W Tesoro najczęściej słuchawki sterowane są poprzez dodatkowy wewnętrzny rezystor 150ohm. Można podłączać wszelkie słuchawki, jednak te wysokoohmowe dają większą dynamikę dźwięku. W praktyce różnica w słyszeniu w słuchawkach 33 i 100ohm będzie naprawdę niewielka. PozdrawiamMrand
terenowiec69 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ja zakupiłem do swojego HS-3 słuchawki PIONEER na giełdzie samochodowej za 10 zł.Są do tego idealne,duzy jack,kabel spiralny,i dobrze słychać delikatneduszki".
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.