Dziki Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 Witam!Jak w temacie - przyszedl czas na kupienie sluchawek innych niz typ walkman" :PGeneralnie z tego co slyszalem, na sluchawkach lepiej sie chodzi niz na wbudowanym glosniku. Czy sa inne korzsci poza tym, ze otoczenie nas nie slyszy w promieniu kilkunastu metrow? O ile na statyku to moze byc bardzo istotne, to czy na trybie dynamicznym jest to tak wazne?No i ogolnie - czym sie kierowac przy zakupie sluchawek? Na co szczegolnie zwracac uwage? Wiem, ze regulacja glosnosci zainstalowana w sluchawkach jest przydatna.Czy mozecie polecic jakies sluchawki w cenie tak do 200zl? Mam nadzieje, ze sluchawki to zakup na dobrych kilka lat ;)No i pytanie techniczne. Ile ohmow powinny miec sluchawki do Tesoro Tejona? Bo w instrukcji nic na ten temat nie ma, a wolalbym nie kupic niepasujacych :/
wilhelm6 Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Witam!Na forum Tesoro gościu który przedstawił swój test Tejona twierdzi że najwłaściwsze są słuchawki 100 ohm.pozdrawiamwilhelm6
VanWorden Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Słuchawki to absolutna podstawa. Nie tylko Ciebie nie słychać, ale przedewszystkim słyszysz każdy, najdrobniejszy sygnał sprzętu. W Tejonie, który nie ma identyfikacji tonowej, każdy niuans dźwięku jest cholernie ważny. Możesz przerobić zwykłe słuchawki według pomysłu Mranda i te podobno działają rewelacyjnie właśnie z Tesoro, bądź kupić gotowe. W Polsce nie jest to łatwe, ale Denar sprzedawał jakiś czas temu słuchawki firmy Detectorpro i wystarczy np. bardzo skuteczny model Jolly Roger". Sam ich teraz używam i mogę śmiało polecić:)PozdrawiamVW
Dziki Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Napisano 6 Wrzesień 2007 Czy to 100 ohmow jest pewne? Czy ktos uzyskal informacje konkretne i potwierdzone?Moje maile do Tesoro poki co nie doczekaly sie odpowiedzi :(
mrand Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Bez przesady z tymi ohmami. W Tesoro najczęściej słuchawki sterowane są poprzez dodatkowy wewnętrzny rezystor 150ohm. Można podłączać wszelkie słuchawki, jednak te wysokoohmowe dają większą dynamikę dźwięku. W praktyce różnica w słyszeniu w słuchawkach 33 i 100ohm będzie naprawdę niewielka. PozdrawiamMrand
terenowiec69 Napisano 6 Wrzesień 2007 Napisano 6 Wrzesień 2007 Ja zakupiłem do swojego HS-3 słuchawki PIONEER na giełdzie samochodowej za 10 zł.Są do tego idealne,duzy jack,kabel spiralny,i dobrze słychać delikatneduszki".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.