Skocz do zawartości

Repliki broni do rekonstrukcji...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hm…może się mylę, ale to nie replikę, a raczej „dekacza” można z oferowanych na tej aukcji części zbudować. A w tej sytuacji do wykorzystania w rekonstrukcji to się nie będzie nadawać, bo może paś pytanie o „istotne elementy broni” :)

Pozdrawiam
Hindus
Napisano
Tak się przyjrzałem tym obrazkom i wydaje mi się, że o ile mnie wzrok nie myli, to cena może być NAPRAWDĘ wysoka.

Raczej w „zawiasach”, ale spora.

Bo chyba „istotne części” też tam widać.
Napisano
a czy wiece gdzie można znaleźć jakieś szczegółowe zdjęcia, schematy itp. elementów broni? chodzi mi o wykonanie sobie atrapy np. tak jak koleś sprzedaje:

http://www.allegro.pl/item260016002_pps_wz_43_atrapa.html
Napisano
To zależy, jakiej dokładności replikę się chce zbudować :) Sugerowałbym pogooglać po prostu - wtedy dostaniemy linki do zdjęć, ew. planów i książek o danym egzemplarzu broni, dostępnych w internetowych księgarniach. Oczywiście, np. PPSz będzie znacznie lepiej opisana i w większej ilości stron, niż PPD, czy np. karabin Fiodorowa, ale Tobie chodzi chyba o coś dość typowego właśnie :)
Napisano
Witam
Odświeże temat troche moim pytankiem, widział ktoś może odlew g43 ? Wiem ze swego czasu były kolby na alledrogo, jest może jakis sklep ? Moze ktoś zbudował sam takowa replike?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie