Skocz do zawartości

Kopanie poza granicami kraju

DETER

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak to u Was wygląda? ktoś próbował gdzieś? Zamierzam wybrac się do Francji na Omaha Beach oraz może Linie Maginota, a po drodze jest Belgia, Niemcy... Różne kraje róznie od tego podchodzą, generalnie nie ma przyzwolenia, ale może ktoś kopał (i jak wygladaja tereny tam, czy też poryte jak u nas? hhehehehe)
Napisano
Z Belgią kłopot, z tego co wiem zakaz POSIADANA wykrywacza, mówiąc krótko możesz go stracić, plus nie wykluczone inne nieprzyjemności.
Napisano
Na Białorusi, na leśnych odcinkach pierwszowojennej niemiecko-austriackiej linii obronnej od dziur gęsto. Kultura zasypywania dołków jeszcze tam nie dotarła, choć wcale bym się nie zdziwił, jesli to nasi przyjeżdżają tam na wykopki, wioząc w plecakach rozmontowane wykrywacze.

A wcale nie trzeba kopać. Bardzo ładne obiekty można znaleźć u autochtonów, w gospodarstwach :-)
Napisano
Na stronie http://www.poszukiwanieskarbow.com/ dział Artykuły - Odyseja Ukraińska 2003 .Miodzio!!!!!
Napisano
Hej a zastanawialiście sie jak to będzie np. na Litwie jak wejdziemy di UE.Bo tam tez można by cosik fajnego znalezć.

pozdro pol
Napisano
Chodzi mi o to, ze czy ktos juz kopał za granicami kraju, bliska Granica z Niemcami, czechy albo wręcz jeszcze dalej. Mam zamiar sie wybrąć do Vaterlandu, bo sądze ze tereny bedą ciekawsze od naszych.
Napisano
W Niemczech można chodzić tylko w dwóch landach,Bawarii i jeszcze jednym,ale nie bardzo pamiętam w którym.Ale mogę sprawdzić.W pozostałych jest zakaz i cała masa chętnych do strzelania z gumy",jak to u Niemców.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie