Skocz do zawartości
  • 0

do jakiego motocykla,koło fartuchowe?

olo7

Pytanie

Napisano

jak w tytule,znalazłem jakiś czas temu takie kółeszko i nie mam pojęcia do jakiego motocykla jest to koło,jest z oponą fartuchową,więc raczej lata 20-te tak przynajmniej mi się wydaje
jeśli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o podpowiedź

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Takie koło może być od przynajmniej setki różnych motocykli. Jest to z pewnością koło tylne,bęben hamulcowy zakładany był łącznie z zamontowana na nim zębatką.Nie da się określić,czy napęd łańcuchowy był z prawej czy z lewej strony pojazdu. Przypuszczam,że pojemność silnika tego motocykla nie była większa niż 350cm.
Jeśli możesz to przepisz wszystko to, co jest na oponie napisane. Niewiele to da,ale jestem ciekaw.
Napisano
Opony typu Ballon Cord" weszły do powszechnego użycia po roku 1926.Zalecane ciśnienie było właśnie 2 - 2,5 atm.Rozmiar opony 27x3.50 to standardowy wymiar dla motocykli 300-500ccm.I to chyba wszystko,co można na ten temat powiedzieć.
Napisano
Oczyść piastę, powinny być na niej bicia. Większość producentów znakowała w ten sposób elementy. Mam takie koło z biciem AutoUnion
Napisano

jak w tytule,znalazłem jakiś czas temu takie kółeszko i nie mam pojęcia do jakiego motocykla jest to koło,jest z oponą fartuchową,więc raczej lata 20-te tak przynajmniej mi się wydaje
jeśli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o podpowiedź

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie