olo7 Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 jak w tytule,znalazłem jakiś czas temu takie kółeszko i nie mam pojęcia do jakiego motocykla jest to koło,jest z oponą fartuchową,więc raczej lata 20-te tak przynajmniej mi się wydajejeśli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o podpowiedź
Catadero Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Takie koło może być od przynajmniej setki różnych motocykli. Jest to z pewnością koło tylne,bęben hamulcowy zakładany był łącznie z zamontowana na nim zębatką.Nie da się określić,czy napęd łańcuchowy był z prawej czy z lewej strony pojazdu. Przypuszczam,że pojemność silnika tego motocykla nie była większa niż 350cm.Jeśli możesz to przepisz wszystko to, co jest na oponie napisane. Niewiele to da,ale jestem ciekaw.
Catadero Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Opony typu Ballon Cord" weszły do powszechnego użycia po roku 1926.Zalecane ciśnienie było właśnie 2 - 2,5 atm.Rozmiar opony 27x3.50 to standardowy wymiar dla motocykli 300-500ccm.I to chyba wszystko,co można na ten temat powiedzieć.
jahooo Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Oczyść piastę, powinny być na niej bicia. Większość producentów znakowała w ten sposób elementy. Mam takie koło z biciem AutoUnion
olo7 Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 jak w tytule,znalazłem jakiś czas temu takie kółeszko i nie mam pojęcia do jakiego motocykla jest to koło,jest z oponą fartuchową,więc raczej lata 20-te tak przynajmniej mi się wydajejeśli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o podpowiedź
Pytanie
olo7
jak w tytule,znalazłem jakiś czas temu takie kółeszko i nie mam pojęcia do jakiego motocykla jest to koło,jest z oponą fartuchową,więc raczej lata 20-te tak przynajmniej mi się wydaje
jeśli ktoś ma jakiś pomysł to prosze o podpowiedź
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.