Voucur Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Znalazłem w miejscu stacjonowania bądź rozbrojenia się oddziału 15. Dywizji SS Lettland. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 Znalazłem w miejscu stacjonowania bądź rozbrojenia się oddziału 15. Dywizji SS Lettland. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 chwalipieta :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 http://www.skalman.nu/third-reich/awards-mothers-cross.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2003 Dzieki za informacje, pozdrawiam rowniez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brivibai Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 Cześć.Jestem Piotr.Spróbuję pomóc.Jest to odznaka ukończenia szkoły oficerów artylerii/najprawdopodobniez 2 pułku artylerii Zemgale przed 1940/ a wczasie walkna wale typ służył w 15 pułku artylerii 15 lett.etc.jutro będę wiedział na bank - zajrzę do mądrej książkidla pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 I jeszcze tył tej odznaki. Jej wymiary to 47 x 47 mm.Napisy z tyłu: A/S A.RATFELDERS KALKUIELA 11 RIGA METALS (do góry nogami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 A tu jest bardziej szczegółowe zdjęcie. Wykonana jest z mosiądzu i alpaki, z 4 części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marwro Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Jeżeli chodzi o rzadkość wystpowania to pewnym wyznacznikiem może być cena. Na internetowej aukcji z amerykańskiej stronki troszkę ładniejszy stan wystawiony był za 125 dołków i chyba nie było chętnych. Poza tym oni raczej zawyżają ceny ale to nie musi byc reguła.pozdr.marwro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2003 dla Ciebie Frozzer moze to nic takiego ale na naszym bezrybiu ... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 11 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2003 Widze ze niezla zagadka, skoro nikt nic nie napisał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Ok, Voucur zapisałem Twój numer. Nie mów, że w naszej okolicy, to bezrybie...jest tych miejsc od cholery. Będę w sobotę w Forcie I, to się spotkamy. Weź ze sobą Słomę, jeżeli będzie on w Toruniu oczywiście.PozdrawiamMarcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 oj chyba nie bedzie, bo rozmawialem z nim wczoraj, i mowil ze do olsztyna chyba sie bedzie na weekend zwijal, musi mi mundur przywiesc :-DDD bo nei mam w czym do szkolki HJ chodzic ;PPPPnieno vouk co do SS leutland to super fanty pociagnoles, szkoda ze wszystko wyjoles i trzeba nowych miejsc szukac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2003 Dziekuje za informacje, jak bedziesz mial pewnosc to daj jeszcze znac. Jesli masz jakies informacje o stopniu zadkosci wystepowania" tego eksponatu to takze prosilbym info..Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 tak der Mutter Kreuz był w brązie jak również w srebrze i złocie.Pozdrawiam von ROSE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 12 Grudzień 2003 Share Napisano 12 Grudzień 2003 Witaj Vouk,odznaka bardzo ładna i ciekawa. W aktualnym numerze odkrywcy znajdziesz bardzo podobne, jeszcze nie czytałem tego artykułu, ale może on pomoże Ci dalej. Nie wykluczone, że w następnym numerze pokarzą też TwojąPozdrawiamMarcinP.S. Masz może jakieś wiadomości na temat Mutterkreuz'ów. Nie wiem czy istaniała brązowa odznaka i ewentualnie jak wyglądała? Poza tym czekam na jakiegoś maila w sprawie wypadu na piwko ze Slomą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 Monsun: dzieki za info, mam nadzieje ze jednak zamieszcza info nt. tej odznaki bo mnie juz szlag trafia ze nie wiem co to jest. Poszukiwania na necie chwilowo zakonczone sa fiaskiem. Co do Mutterkreuzów: nie znam sie, niestety... ale widze ze sa tu lepsi specjalisci :)A co do wypadu na browar ze Sloma: masz tu moj nr. tel.:692-654-132 i daj mi znac sms-em kiedy mozesz sie spotkac to dogram ze Sloma i odpisze. Pochwale sie znaleziskami z weekendu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Voucur
Znalazłem w miejscu stacjonowania bądź rozbrojenia się oddziału 15. Dywizji SS Lettland.
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.