macek Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 http://www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1816241.htmlo kłusowniczych obrzynach to słyszałem, ale żeby z pepeszy do zwierzyny pruć...?pzdr
Frozzer Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 na polnocy polski przy obwodzie kaliningradzkim powszechne jest stosowanie pps, nie pepesz podczas klusowania, rowniez stosuje sie pospolite kalasznikowy, o mauserach 2gowojennych nei wspomne
crazyazbest Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Pewnie na tej kartce nie było napisane KIEDY odebrano kłusownikowi tą pepesze! Azbest
greg83pp Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 -Ja kiedyś szedłem z kumplem przez łąki i napatoczliśmy się na jednego dziadka - starszy człowiek - trzeba popytać , a nuż się jakieś skrzynki od MG zostały :), dziadek byl bardziej bezpośredni i zapytał czy nie chcemy może zaopatrzeć się w PEPESZĘ - dziadek z niej polował - był kiedyś w partyzantce AL i mu się została. Z tego co o niej opowiada to polował z magazynkiem bębnowym , jak poszedł tydzień temu do lasu to aż sosenki powycinał :)PozdrawiamGrzesiek
michalczewski Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Ludzie to nawet z STG43 poluja sam widzialem skrytke na taki fant, a to fota pepeszy odebranej gangsterom z Petersburga
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Fajna! ja z kolei w lesie znalazłem łuski po świeżutkim strzelaniu z mauserka - w sumie kilkanaście sztuk w jednym miejscu.pzdr!
Indian Chief Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Dziadek mojego kumpla jak popił łaził po lesie i sobie z mausa strzelał. Kolo spał na lekcjach po takim wypadku. Opowiadał jak ze starym za dziadkiem po lesie ganiali. Jego wiocha leży na terenach Bitwy pod Kockiem. Konie które mieli to wojsko im przed rozbrojeniem wymieniło.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.