Aliens Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 witam takie cos dzis wyszło ale nawet nie urzywałem sprzetu tylko motyka i naprzod pierscionek z krzyzem maltanskim i data jest jedna odczytałem 1913 a druga chyba o sto lat starsza ciekawe co to za pierscionek z metalu kolorowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 i z drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 i tu po poprawce nie wiem czy dobrze zrobiłem oczytałem 2 daty na nim 1913 i po drugiej stronie 1813 kto nosił takie cos ??? ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 i tu po poprawce nie wiem czy dobrze zrobiłem oczytałem 2 daty na nim 1913 i po drugiej stronie 1813 kto nosił takie cos ??? ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Też znalazłem sygnecik z tym krzyżem. Kombatancki, niemiecki z pierwszej wojny. Raczej, chyba:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aliens Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2007 witam i mam pytanko odnosnie tego pierscienia. ma on 2 dady jak juz wspomniałem 1813-1913 i zastanawiam sie nad tym czy nie jest to na pamiątke 100-cia wojny wyzwolenczej bo taka data tez widnieje na kamieniu przy starym poniemieckim cmentarzu w lesi i wiem ze takie daty własnie oznaczaja j/w a dowiedziałem sie to w ksiazecte Olaczaka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.