Skocz do zawartości

zobaczcie sami...

mp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18748846 iewatpliwie odważnik służył do palnięcia przeciwnika" usmiałem sie troche :D
Napisano
Witam
Mam w domu mosiężny 20 dkg.Ale w życiu go nie sprzedam.
Znalazłem nad Bzurą.Legalizacja zaczyna się na roku 1920,
potem 30,33,35,37 i na końcu 1939.
Pozdrawiam
Napisano
ale to wogole słuzyło do boju :P...?? , mnie to zdziwiło chociarz wiem czego sie uzywało w 1 wojnie ...
Napisano
Jak sama nazwa wskazuje odważnik jest do ważenia.A dlaczego
Nasi żołnierze używali go w 1939 to naprawdę nie wiem.
Pzdr.
Napisano
Też taki znalazłem pod Chełmem, ale nie wpadł bym na to że do boju używany:) Niezłe jaja, też sie uśmiałem:)
pozdrawiam
Jadzia
Napisano
Witam
Nieco cięższymi rozgrywano w wojsku poważną konkurencję sportową". Z tego co mi mówiono, przyszła do WP z armii carskiej (tam były ciężarki pudowe). Ciekawe czy dalej to się robi :-)
Pozdrawiam
Feeder
Napisano
Kurczę, to gość powinien zaspawać mu lufę i przewiercić.. Przecież to broń palna ;) a on sobie to tak bez niczego na Alegro sprzedaje. Skandal! ;P
Napisano
Witam
jestem włascicielem roni palnej" trochę zrobiłem jaja , a tak na poważnie to przydało by się tym narzędzem palnąć
w lby naszym kochanym ustawodawcom za ustawę która zrobiła kilka tysięcy ludzi pokręconych" przestępcami
  • 1 year later...
Napisano

Witam

Feeder na czym polegała ta konkurencja sportowa ? Mój odważnik 50 dkg leżał w pobliżu okopów z I i II WŚ. Czy liczba na plombie oznacza rok 1946 ? W środku jest coś dużego. Słychać podczas potrząsania.

pozdro
Mathew

Napisano
Nam udało się kiedyś trafić w jednym dołku ok.150 naboi do mausera, 1 włoski do carcano (tak się pisze??), garść zapalników, przestrzeloną menażkę i odważnik. Taki właśnie półkilowy. Sądząc po tym, że w pobliżu nie było łusek, wnioskuję, że ten odważnik nie dodał odwagi broniącemu się tam człowieczkowi;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie