fakker Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Napisano 26 Sierpień 2007 Kolega znalazł taką monetkę.Proszę o id.
Sv Napisano 27 Sierpień 2007 Napisano 27 Sierpień 2007 Ta pierwsz pokitrana to może być np. 1 fenigiem ( 360 einen thaler ) , druga zmęczona to może grosz SAP (?) - możesz je wypolerować by się przekonać co to za monetki, bo i tak ich stany są do niczego.Ta z tym grubym karkiem to szeląg Augusta III.Gdzie takie fajne monetki znajdujecie?:)
fakker Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 Sv odpowiedż tak jak w tytule. Pola i okolice Pozka...
fakker Napisano 27 Sierpień 2007 Autor Napisano 27 Sierpień 2007 A teraz takie znaleziska" większego kalibru.Pozostałości po montowni Focke Wulfa. Hamownia silników
fakker Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Witam.Kolejna odsłona poszukiwań" w Posen.Na poczatek zamieszczam trafienia poznanego dzisiaj na poletku miłego starszego poszukiwacza który pozwolił mi zrobić zdjęcia ciekawszych fantów.Oczywiście nie są to wszystkie jego dzisiejsze trafienia bo miał sporo tego : monetki itp.
fakker Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Ładny guziczek z pticą.No i to było by na tyle :)
fakker Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 A to juz moje badziewko wykopane w pocie czoła bo słonko dzisiaj grzało.Ogólnie nic ciekawego .Parę monetek ,standartowo guziki/ niedługo cały komplet będe mial :)/jakaś klamerka ,łuseczka itp
PG Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 Kol. Fakker, mógłbyś zdradzić tajemnicę gdzie znajduje się ta hamownia Fw? Interesują mnie takie obiekty i chętnie wybrałbym się tam z cyfróweczką :) Może kiedyś jakiś wspólny wypadzik? Jak coś pisz na maila.Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.