bartekl23 Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Napisano 7 Grudzień 2003 Witam!Mam kilka pytań i niejasności.1)czy na Bzurę trzeba się zapisywać? Jeżeli tak to ile wcześniej.2)jak sprawa wygląda z przydziałem. Czy można sobie wybrać do, którego oddziału (sanitariusze itp.) się należy?3)ile trzeba przyjechać wcześniej nad Bzurę?4)czy są do tego jakieś przygotowania, czy wszyscy improwizują?5)co ładujecie do tornistrów żołnierza piechoty polskiej, bo mój tornister się trochę zapada"...6)czy niektórzy z polskich żołnierzy używają niemieckich mausów?Proszę o pomoc, bo w tej dziedzinie jestem całkowicie zielony...bartekl23
akagi Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 1. Trzeba, w tym roku niestety nie przyjmujemy uczestników bez wcześniejszego zgłoszenia. A o ile wcześniej to dowiesz się chocby z Odkrywcy - będzie info.Niestety w tym roku nie będa mogli uczestniczyć koledzy, którzy nie zgłoszą wcześniej swojego udziału, a po prostu przyjadą w dniu pokazu. 2. Najlepiej zapisać się do którejś z grup rekonstrukcyjnych wchodzących w sklad Stowarzyszenia. Wtedy jestes na bieżąco z informacjami, a i przydział jest ci znany. Dlatego sprecyzuj co cię interesuje , a na pewnoi znajdziemy grupe dla Ciebie3. Bzura odbywa się w przyszłym roku od piątku do niedzieli ( rekonstrukcja jest w niedzielę) . Trzeba być w piątek do południa.4. Każda grupa przygotowuje sie osobno na spotkaniach w ciągu całego roku. W czasie zlotu sobote przeznaczamy na ćwiczenia i zgranie całości, aby w niedzielę przeprowadzić rekonstrukcję.5. Różnie, koce, gabki, , musze spytać kogos z piechoty :)6. Staramy sie żeby każdy używał właściwych kopii uzbrojenia i wyposażenia. Ale nie zaręczę, że na ostatniej imprezie nie było jakiś odstępstw. Dlatego możliwe, że ktoś grający polskiego piechura nie używał kopii niemieckiego Mausera. pozdrawiamJacek akagi" HaberZarząd SRH Polski Wrzesień"kontakt w sprawiePaweł Jazłowiak" Rożdżestwieński - główny organizatorkonikhdj@hot.pl, npk@hot.plWojtek Zalewski - zalewski01@poczta.onet.plHartmann - hartmann_pl@yahoo.comLohse (Niemcy) - Lohse@wp.ploraz mójAkagi - sony@onet.pl (pojazdy i broń pancerna)
Gość Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Im wcześniej przyjedziesz w piątek, tym lepiej. Im poźniej, tym większe możesz mieć problemy.Pozdrawiam
bolas Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Co do pakowania plecaka: trzeba go na maksa wypchac bo w innym wypadku wygląda po nałożeniu koca i przytroczeniu menażki jak jakieś pomięte ścierwo. W oryginale w tornistrze noszono:Tornister (plecak) Koc Płaszcz Płachta namiotowa Menażka Koszula Kalesony Onuce Ręcznik Chustka do nosa Sznurowadła zapasowe Troki 5 szt. Oliwiarka (z oliwą) Porcja żywności (suchary i konserwy mięsne) Woreczek na suchary Woreczek na kawę Przybory do szycia i czyszczenia
Gość Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Koc, lub płaszcz, czy też menażkę to raczej na wierzchu ;-).Pozdrawiam
Peter Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Żołnierz nie wie co ma mieć w plecaku. No to ja na tą Bzurę już nie przyjadę (:.
Gość Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Żołnierz w plecaku ma mieć porządek! :)Pozdrawiam, Mariusz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.