matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 Tylko nie wiem jaki,ale stan raczej dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Niemiecki od mausera, nie pamiętam jaki wzór, żabka jest niekompletna.PozdrO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 co to znaczy że żabka jest niekompletna,jest od innego bagnetu?Czy ten wzór bagnetu jest pospolity czy jest to raczej rzadszy okaz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 To pospolity niemiecki bagnet uzywany podczas II wojny światowej wz. S84/98/34. Żabka dorabiana i niekompletna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aikikai Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Żabka służy do tego, aby móc bagnet nosić przy pasie. Ta Twoja nie ma szlufki, dzięki której bagnet przy pasie by się trzymał. A wzór samego bagnetu to pewnie S84/98.PozdrawiamAikikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 ma szlufkę tylko z drugirj strony.zostawić go w takim stanie czy jeszcze coś z nim robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 zostawić i nie psuć ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Żabka to jakiś ersatz albo jakieś powojenny wytwór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 Mam takie pytanie.Jak lepiej by wyglądał bagnet z tą skurą czy bez,bo w oryginale chyba jej nie ma.To jest mój pierwszy bagnet dlatego chciałbym żeby się fajnie prezentował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 To zależy. Jeśli chcesz go brać na rekonstrukcje to musisz mieć kopie żabki lub orginał;) Jeśli na półke ja bym zostawił tak jak jest piekny bagnet a jeśli żabka nie taka to sie nie przejmuj ja bym zostawił tak go znalazłeś tak go zostaw ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 a co świadczy o tym że żabka jest jakimś powojennym wytworem?posiada ona normalnie bicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grove3 Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Matek chyba nie zrozumiałeś o co chodzi. Żabka to właśnie ta skura" o którą pytasz a chodzi o to że nie jest z tego bagnetu , czyli nie stosowano takich .Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 Acha wielkie dzięki.Poprostu nie wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek spokoloko Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2007 A twoim zdaniem lepiej ją zostawić czy zdjąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Tak wygląda żabka do twojego bagnetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.