Mirek69 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Zyziu! Byłeś trzy kilometry od fantu i nie chciało się kopnąć do tego znaleziska? Prawda, najłatwiej zapytać na forum... jakby Ci kiedyś ktoś dał cynk o innym ciekawym znalezisku gdzieś na Warmii i Mazurach, to publicznie o tym nie pisz tylko koniecznie napisz do mnie na priva ;). Pozdrawiam.
zyziu Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 hehe... wyobrażasz sobie że będąć nad możem z żoną i dwójka dzieci zostawie je i żucę się na przełaj przez koce materace, z łopatką dieci do piasku w pogoni za sprzętem? w dodatku nie wiadomo czy istniejącym. Aż takim desperatem nie jestem.Pozdro Zyziu
jaca2003 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Skoro Cię to nie interesuje to po co tu o tym piszesz?A jesli jednak Cię to zainteresowało to trzeba było ruszyc szanowne 4 litery z luksusu i samemu sprawdzic.Czyżby kolejny kolega eksplorujący za pomocą myszki klawiatury i monitora?Wstyd Zyziu wstyd.Pozdrawiam
zyziu Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 sznowny Jaco, czas jaki przeznaczam na wypoczynek z rodziną jest dla mnie święty, często robię wyjazdy z wykrywaczem i z tego powodu nie zostawię ich i nie popędzę aby się przekonać czy to prawda. Wybrałem za to dość prostą metodę na sprawdzenie tej historii, czyli forum odkrywcy. Jeśli sprzęt tam rzeczywiście jest to napewno wiele osób już o tym wie. Poza tym zadałem konkretne pytanie , i jeśli nie masz nic do powiedzenia nie pisz bzdur typu 4 litery...i coś o exploracji przy kopie.Bez urazy Zyziu
jaca2003 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Zyziu dowcip polega na tym ze jezeli coś tam było i nic sie z tym nie zrobi to za kilka dni zniknie w odchłani pieca hutniczego.Wiem co pisze gdyż taka sytuacja zaistniała po pierwszym dniu wydobywania w Stegnie podwozia.W nocy kręciła sie juz tam ekipa eksplorująca za pomoca kamaza i palnika.Każdy taki namiar trzeba sprawdzac.Jesli jeszcze tam jestes to sprawdz (o ile mozesz)i daj znac na prv.Na pewno to nie zniknie ani nie zgnije.Jak sam widzisz i piszesz podobno to cos co tam ma byc widziało wiele osób.A jednak nikt tego nie widział bo poza Tobą nikt nic nie pisze.Jak mozesz sprawdż .Pozdrawiam
zyziu Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 Niestety 0 12 w nocy już wróciłem. Jedyny namiar jaki potrafię podać to ok 3 km od głównej plaży w Stegnie w kierunku na Gdańsk. I to wsio.
zyziu Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 PS. Ja tego nie widziałem, tylko usłyszałem o tym od gościa który szukał na plaży. Był zorientowany w temacie i twierdził że już ludzie z Gdańska o tym wiedzą
Hitboy64 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Przecież dla dziecka to też by była atrakcja coś takie" zobaczyć... Na żywo a nie w telewizorni albo by zobaczyło jak o" wyglądało w ziemi... Przed trafieniem do muzeum... (chodzi mi o to że to co innego zobaczyć taki okaz w muzeum a co innego groźnie wyglądającego potwora którego należy wyrwać ziemi...) :)
pokemon Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Trzeba było zapytac kolegi czy czyta (pisze) forum Odkrywcy. Teraz byśmy go poprosili o zabranie głosu. A może sam się nam ujawni?
jaca2003 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 No cóż skoro klawiatura słuzy do odkrywania kolejnych Tygrysów (oczywiscie poprzez kolegów z Warszawy którzy zbierają tylko dwójki i piątki na plazy) to ja koledze Zyziowi życze duzo zdrowia bo na rozum za póżno.PozdrawiamP.S. 3 km w strone Gdańska od głównego wejścia( no moze trochę mniej)to można w galeriach Odkrywcy pt.Wydobycie w Stegnie poszukac a nie robi sensacje typu KURNIA mam nową klawiature musze coś napisac najlepiej coś sensacyjnego.Moja oczywiscie durna i nie mająca pokrycia w realnym świecie koncepcja brzmi tak:Nie narażajcie zboczeńców na koszty(dojazd telefony pisma do organów) takimi pierdzieleniami.Wydobywajcie łuski od Mausera przy pomocy koparki lub WZT ale nie piszcie słyszałem wiem byłem mówiono mi.Pozdrawiam
zyziu Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 Jaca czy ty masz jakieś problemy emocjonalne??? po pierwsze nie zrozumiałeś celu mojego postu, po drugie część z piszących na tym forum traktuje poszukiwania jako hobby i rozrywkę, a nie jak sprawę życia i śmierci, niedługo żeby zamieścić jakikolwiek nowy wątek będzie się trzeba pytać wielce szanownych ekspertów i znawców czy nam wolno pospólstwu". :))) PS. nie chodzi o temat wydobytego podwozia , lecz pozostającego w wodzie. Moją intęcją było dowiedzieć się czy ta powiastka ma potwierdzenie i KROPKA. ...AHA klawiaturę mam STARĄ i czasami mi nie wchodzi ą ę...
Darek419 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Witam.Pierwsze co powinieneś zrobić po -dzień dobry- to zapytać gościa czy pisze na forum.pozdro.
zyziu Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 ... i tak właśnie zrobiłem. Ale niestety nie pisze. Chodził z żoną która nosiła saperkę, był w wieku ok 50, i to tyle.
jaca2003 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Zyziu nie wiem czy zauwazyłeś ale tam na górze strony jest odnośnik do tematów:HIPOTEZY".Tam mogłeś to wpisac.Pozdrawiam
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 no coż panowie jesteście zawiedzeni ? hehehe-pozdro
jaca2003 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Huku nie chodzi o to czy ja jestem zawiedziony czy nie.Chodzi o to że powstają jakieś dziwne mity a ktos w dobrej wierze traci czas i pieniadze aby inny ( ) miał ubaw.Zastanawiam sie nad kupnem mocniejszego procesora oraz bezprzewodowej myszki.Wtedy dopiero bym znajdował hurtowe ilosci sprzetu mógłbymm również ten sprzet wydobyc (mając mocniejszy procesor) jak równiez zakonserwowac i to wszystko bez wychodzenia z domu i narazania się na to ze km ode mnie ktos cos znajdzie.Fakt jest lato ostatnio były upały widocznie ktoś za długo lezał na plaży albo po prostu w Bałtyku mamy kolejnego stwora na miare Nessi.Pozdrawiam
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 jaca2003 -ale to nic nowego -jeszcze nie raz będę tutaj takie sensacje -trzeba przymrużyć oko :}:}:] goście coś gdzieś przeczytają i już jest sensacja myślę że na zyziu miało wpływ wydobycie wcześniejsze podwozia od transportera opisywane w Odkrywcy ot wszystko -pozdro
jaca2003 Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Łe tam.Jakby miało coś wpływ toby mówił conajmniej o Tygrysie albo i U-bocie.A podwozie od transportera to prawie jak łuska od mausa w polskiej ziemi.Pozdrawiam
kocham_góry Napisano 12 Sierpień 2007 Napisano 12 Sierpień 2007 Heh, napisałem do znajomego, który mieszka na stałe w Jantarze, czy coś wie o jakiś złomie w morzu i dziś mi odpisał. Owszem, Pod JUNOSZYNEM leży PODWOZIE!Ale uwaga! Nie ma w tym nic nadzwyczjnego, bo jest to podwozie pochądzące od ciągnika który ugrzązł tam w latach 50-tych, produkcji powojennej...Cóż, sprawdza się powiedzenie, że w każdej bajce jest coś prawdy... niestety, ktoś dodał kilka latek wrakowi.
zyziu Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 :))))) i taki właśnie był cel mojego postu dzięki bardzo za sęsowną odpowiedż!!!( wreszcie ktoś odpowiedział zamiast udzielać bezsensownych uwag ;)Pozdrowienia
zyziu Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 :))))) i taki właśnie był cel mojego postu dzięki bardzo za sęsowną odpowiedż!!!( wreszcie ktoś odpowiedział zamiast udzielać bezsensownych uwag ;)Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.