TomHagen1 Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 na rynku rekonstruktorskich militariów,torby na maskę wz.31dostępne są (z tego co mi wiadomo) u trzech liczących się producentów: Lanciera,Pawła Sajewskiego i Mariusz Szkupa. w tym wątku pragnę przybliżyć plusy i minusy dwóch procucentów-Sajewski i Szkup. Produktu Lanciera nie widziałem.Torba Pawła Sajewskiego:-na rynku rekonstruktorskich militariów,torby na maskę wz.31dostępne są (z tego co mi wiadomo) u trzech liczących się producentów: Lanciera,Pawła Sajewskiego i Mariusz Szkupa. w tym wątku pragnę przybliżyć plusy i minusy dwóch procucentów-Sajewski i Szkup. Produktu Lanciera nie widziałem.Torba Pawła Sajewskiego:Błędy i niedopracowania:1. kolor nici- torba wyjęta prosto z paczki nie nadaje się do wyjścia na miasto- źle dobrany kolor nici do brezentu.Dopiero kilkakrotne pranie + kilka dni kurzu nadały jej odpowiedni kolor.Nić cienka przesycia dwukrotne.2. Zapięcie torby do wymiany-obecne jak do kabury P-64.3.Nie postarał sie również Pan Paweł jeśli idzie o klamerkę od pasa nośnego - bo sam pas pomimo iż nie w jodełkę prezentuje się naprawdę ładnie.4. Kolor brezentu- naprawdę potrzeba kilku prań i paru dni w kurzu i błocie żeby nabrał ludzkiego odcienia.Co mi się podobało:1. Grubośc brezentu- naprawdę dobrze dobrany.2. Krój- ładnie skrojona3. Stemple tuszowe na klapie(kształt jak z ziemniaka ale są:).4.Tańsza- tylko 110 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 8 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2007 Błędy i wypaczenia:1. Ciut za cienki brezent2. Brak stempli tuszowych na klapieCo mi się podobało:1. Kolor2. pasek w jodełkę + klamerka taka jak powinna być3. Zapięcie tak jak w oryginale4. Stonowane nici5. instrukcja wewnątrz maskiW sumie to dwaj liczący się producenci.Jak widać nieudało się im wypracować 100% idealnej repliki. Którą wybrać?Według mnie wedle uznania,choć posiadają błędy i wady. Ja osobiście wybrałem Szkupa.prosze też o zaprezetowanie twórczości lanciera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Ja polecam szkupa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Ja także polecam Szkupa. Replika bardziej zblizona do oryginału,fajny kolor i dość precyzyjne wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filutek Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Póżniejsze torby są już z nadrukiem. Ale coś mi nie leży ta sprzączka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen1 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2007 Dobrze Bolas-schodzimy na temat toreb na maki wz.32.Czy posiada ktos replikę Lanciera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Dyskusję proszę toczyć na temat jakości dostępnych replik, a nie na temat tego co ktoś powiedział czy napisał i czy się reklamuje czy nie.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Lancier nie produkuje toreb ani chlebaków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Oj wydaje mi się, że Lancier też coś próbował oferować. Miał albo torbę od maski wz.32, albo chlebak wz.33 bardzo króciutko na allegro. Niestety nie mam fotek, ale z pamięci w/g mnie sporo mniej wierne oryginałowi niż te 2 omawiane powyzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Panowie,Bardzo proszę o nie reklamowanie towaru na forum. Wolałbym, gdyby wypowiadali się użytkownicy, a nie producenci.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GumShield Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Pawelec jeśli piszesz o pomocy to może wyjaśnisz nam co i jak z ta maską wz.39 o który był inny wątek a na który nic nie odpisałeś choć prosiło cię o to kilka osób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelec40pp Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Miałem przeprowadzkę do nowego mieszkania i gdzieś posiałem miedzy dokumentami notes z hasłami wszystkimi i moim hasło do forum na odkrywcy, ale szczęśliwie się znalazło dosłownie zaledwie dwa tygodnie temu. Już myślałem, że będę musiał wszystko od nowa zakładać, ale jest i wróciłem na forum i to na początku ktoś mnie od razu brutalnie potraktował na nim, ale żyje się dalej, wrócimy do tematu masek zdjęcia mam zrobione wszystkich podstawowych masek wojskowych i cywilnych w odmianach torbowych od wz 32 wersja I trykot, wersja II guma i wz 38, wz 38/39 jak i te cywilne wz 38 i 39 C2 jak i puszkowych wz 24.Jak tylko czas mi pozwoli wszystko wrzucę na forum ze zdjęciami i opisem, ale pod innym hasłem o maskach polskich II RP.Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GumShield Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 To fajnie :) będę wiec czekać na informacje i zdjęciapozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 12 Sierpień 2007 Share Napisano 12 Sierpień 2007 Forum nie jest miejscem na dyskusje o moderacji. Zapraszam na prv.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.