Skocz do zawartości

hitler proponował sojusz polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tytuł wątku aż razi po oczach... :-( Hitler to nazwisko i się je pisze z dużej litery, a Polska to państwo i też się pisze z dużej litery.
Napisano
A kolega zna jeszcze cos z histori polsko-niemieckiej?
Sojusz na jak dlugo? Wypocil taka ksiazka jak Main Kampf" w ktorej dokladnie i wyraznie opisal co zrobi ze Slowianami. I napisal (on?) duzo wczesniej niz planowal jakikolwiek sojusz z Polska. A ksiazka wtedy byla aktualna
Napisano
a) bylo to juz dyskutowane na forum
b) za wczesnie na tego typu dyskusje, bo sa przesiakniete emocjami (co widac w wypowiedzi woytasa)
c) dopoki Anglicy nie otworza archiwow, to sie wiele nie dowiemy
Napisano
woytas przytoczyłem artykuł wiec jak chcesz podyskutowac to skieruj sie do p.Wołoszańskiego.on jest autorem tego tekstu.dodałem to dlatego bo nie ucza o tym w szkołach.i traktuje to jako ciekawostke.a Woloszańskiego uznaje za bardzo dobrego historyka i wiem ze nie raz jeszcze czyms nas zaskoczy.mietek co do archiwum to watpie zeby niektóre rzeczy były udostepnione przez angoli.przyznam ze byłoby im wstyd za to jak nas potraktowali.
Napisano
Pan Wołoszański nie jest historykiem,lecz autorem książek sensacyjnych. Dlatego ten artykuł ma taką wartość poznawczą jak opowieść przy piwie o locie dyskiem V-7.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie