Skocz do zawartości

Dzika plaża... ptaków śpiew...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

... coś się wala pośród drzew :) No to przygarnąłem Kropka :]
hehe znaczy się to co było w wodzie. No i błaaagam jak już piwkujecie na plaży to kapsle do kieszeni :/ Od jutra zaczyna się mój 14 dniowy urlop. Mam zamiar przelecieć" wszystkie sadzawki i oczka wodne w okolicznych lasach. Dzisiaj rano wybrałem sobie ot niepozorne jeziorko z dziką plażą. Oto efekty. Proszę o ID w miar możliwości.
1) Panowie co to mogło być?

Napisano

Ten fancik mnie najbardziej interesuje. Grube srebro. Kto mógł to nosić? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam
.
.
.
CirrusCX

Napisano
Witam kol. pokemona :] Ano działa. Muszę tylko popracować jeszcze nad skutecznością XLT. Wyobraź sobie, że ten złoty pierścionek LEDWO LEDWO wychwyciłem i na skali wyskoczyło +2, +4 SZOK! Wszystkie inne fanty bezproblemowo. Czyżby XLT miał uczulenie na złoto? Już odpowiadam na Wasze (zapewne) pytania.
Jubiler potwierdził, że to złoto. Co jest nie tak? No i problem z łańcuszkami... każdy kto ma XLT niech sam sprawdzi. Może ktoś ma ciekawy programik na plażę? Tylko żaden z serii MIX bo oszaleć można :/
.
.
.
CirrusCX
Napisano
hehe myślałeś, że przywiązuję sznurek do ostrygi i ciągnę ją po dnie? :P Do pasa chodzę z wykrywką w wodzie. Ostryga pomaga mi przesiać piasek. Na brzegu w miejscu gdzie jest kilka sygnałów po prostu przesiewam piasek. Nie sprawia mi to dużo kłopotu, a efekty są zadowalające. Zdarzyło mi się ot tak w miejscu wyciągnięcia medalika przejechać OSTRYGĄ - XLT nie reagował, a moim oczom ukazał się srebrny łańcuszek! Na sucho XLT ledwo co piardnie na niego. Chociażby ten post - kilka medalików, ani jednego łańcuszka. Daję głowę że tam leżą. Tylko XLT ni cholery nie chce się za nie zabrać. Właśnie siedzę i kombinuje w ustawieniach. Jak uda mi się znaleźć programik co ciągnie łańcuszki z chociażby 15 cm to na bank zamieszczę ustawienia na forum.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
No to wszystko teraz jasne! He,he
Zrobiłem sobie flądrę" na wzór twojej ostrygi, ale jeszcze nie miałem okazji jej wypróbować. Swoją drogą masz dobre jeziorka...odludzie jakieś, choć od czasu do czasu musi tam ktoś być, bo skąd fanty?
Pozdro i powodzenia!
:-)
Napisano
Najwidoczniej za czasów PRL były tam kąpieliska. No a jeziora szybko zarastają. Dzisiaj zarośnięty brzeg, kiedyś mekka turystów. No i teren dziewiczy bo nikt wtedy z wykrywaczem nie biegał. A dzisiaj kto wlezie w krzaki? - ja wejdę :] Najlepiej popytać starszych ludzi. Mówię Ci. Jak trafisz stare zapomniane kąpielisko to raj na ziemi :] Najlepsze jest to, że
wala się we wodzie MASA monet z PRL! Dosłownie wyciągam je garściami. Ludzie kąpali się z pieniędzmi czy co? Kupiłem sobie taką wazę i wszystkie pieniądze tam ładuję. Jeszcze trochę mi brakuje do pełna. Zawsze chciałem mieć garnek pełen monet :]Pozdro i również życzę powodzenia.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Kurcze...może twoja matka znała mojego ojca, albo na odwrót? He,he to oczywiście przenośnia, bo mamy wiele wspólnego :-)
No to pięknie działasz! Gratulacje, bo aż żal serce ściska, że człowiek tu galeruje, zamiast walić na łono przyrody, gdzie fanty czekają :-)
Swoją droga uważaj, bo te tataraki to bul bul i kto cię potem znajdzie?
Pozdro :-)
Napisano
witam CirrusCX Już szukałem porad na temat XLT trochę z nim sie bawiłem metodą prób i błędów i muszę ci powiedzieć,ze z takim pierścionkiem mój XLT nie ma żadnego problemu gorzej z łańcuszkami mój kumpel przy mnie wyciągnął ładny łańcuszek a XLT nawet nie piardł na niego czy tylko XLT ma taki problem z łancuszkami?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie