Skocz do zawartości
  • 0

klamra R A D-u podróbka

adrian wlkp

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
powinien na forum powstac watek w którym byłyby umieszczone zdjecia lub linki podrobionych militariów to by ułatwiło dokonywanie zakupu jesli któs akurat planuje.wyzej podaje jeden przykład.

pozdrawiam
Napisano
Tutaj jest do sprzedania klamra niemiecka /kopia/ ale, wszystko jest w porządku ponieważ w opisie przedmiotu nie jest zaznaczone czy jest to orginał, czy kopia http://www.allegro.pl/item221686762_klamra.html

pozdrawiam
Napisano
horst po czym poznajesz ze jest kopia?przyznam ze nabrał bym sie na nia,choc ta sygnatura mi sie wydaje dziwna samo 455.brakuje jeszcze roku produkcji.no i ta resztka zielonej farby z boku.wiekszosc z nich była na wysoki połysk w koncu to klamra ss
Napisano
Odnosnie bic na klamrach to nie zawsze... Mam np. w kolekcji klamre na ktorej nie ma bic w czesci metalowej, zostaly natomiast wykonane na skorzanym obszyciu lapek"...
Napisano
To kopia klamry Assmana 155/40, reszta bicia niewidoczna. To białe.. wygląda jak gips? Farba? Bo stal nei rdzewieje na biało. Buahahahaahah.
Ta klamra jest bita z tej samej sztancy co kopie 36/42, ma ten sam wygląd i profil, różni się tylko sygnaturką...
Napisano
prosiłbym o pokazywanie zdjec lub linków z podrobionymi innymi militariami.komus sie moze to przydac.mi akurat zaden fals niewpadnie w rece poniewaz w moich zbiorach sa tylko i wyłacznie rzeczy które sam znajduje.a to najskuteczniejszy sposób by uniknac podróbek i wyrzucania kasy w błoto
pozdrawiam
Napisano
Ja zbieram klamy wyłącznie w stanach dobrych, stany wykopkowe nie nadają się do celów kolekcjonerskich. Wyjątkiem tu są unikatowe klamry które w stanach inne niż wykopkowe nei występoują.
Jak się ma odrobine wiedzy to można uniknąć nawet najlepszych i sprytnie postarzonmych kopii.

Klamra RAD z aukcji ma udawać klamrę wyjściową. Kiepska kopia. Ubolewam nad niewiedzą ludzi któtrzy twierdzą że to org i ją licytowali.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie