nicolaus3 Posted August 3, 2007 Author Posted August 3, 2007 Witam pytanie jak w temacie,warto tam jeszcze jezdzic,moze jakies podpowiedzi?
Darek419 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Po dwóch godzinach od założenia tematu chciałbyś poczytać pewnie z 15 postów w temacie :(
pik12 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Jesli chodzi o zloto Samsonowa to po zakaczeniu dzialan wojennych Facet z podlasia wybral sie pieszo na prusy ; wrocil po poltora roku ze zlotem.
traper6 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Rosjanie próbowali na początku I wojny przebić się przez Prusy Wschodnie aby wyjść na pozycje do oskrzydlenia i zdobycia ważnego portu morskiego Gdańska.Działania wojenne rozegrały się na dystansie ok 150 km.Natomiast Tannenberg (Stębark) przeszedł do historii gdyż w tym miejscu nastąpiło przełamanie frontu i paniczny odwrót Rosjan.Więc o co Ci chozzzzi" ? Bierz piszczałę i ogień".Chcesz 15 map bitwy, w tym przełamania frontu i miejsca w którym Rosjanie się poddawali ? To 50 zyla i na priva.Jak zdążysz bo za 5 dni wyjeżdżam z kraju.
nicolaus3 Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 To teraz mnie załamałes z tymi mapami a moze ty chcesz kupic 22 mapy wydrukowane i przetłumaczone na polski??Mapy to ja mam poprostu chodzi o to czy warto tam jeszcze jezdzic,i jakies miejsce zeby ktos podpowiedział wrazie by mapy zawiodły;)
nicolaus3 Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 I to na tyle wypowiedzi no niewiele .??????
nicolaus3 Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Tak wiec ja napisze ,byłem wczoraj w Orłowie,Łyna.Najezdzilem sie po lasach i nic zadnych sladów zeby ktos szukał ,znaleziska 1 łuska i monetka .No i teraz niewiem gdzie niby te doły opisywane na forum gdzie te olbrzymie kratery po tych fantach.Skoro sie myle niech ktos sprostuje to.W Orłowie szukałem w lesie za cmetarzem i w rezerwacie żołwia błotnego.
robert 88 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 puchałowo , olsztynek , nidzica polecam te rejony .
1AIR1 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 WitamPrawdopodobnie w dniach 4 lub 5 Sierpnia w okolicach Wartownii....no trochę dalej...jakaś grupa...K......tasówBo tak trzeba ich nazwać...wykopała 1,5 metrowe doły!Oczywiście nie zakopując ich!!!Użyli prawdopodobnie magnetometru protonowego do poszukiwań!Także prawdopodobnie w tym środowisku będzie można ich zidentyfikować!Bo sprzęt taki jest drogi i niewielu go posiada.Jak dorwę to sam osobiście DAM W MORDĘ!I TO BEZ UPRZEDZENIA!Na razie więc dajcie sobie spokój z poszukiwaniami bo Straż Leśna jeździ w to miejsce z częstotliwością 3 (trzech razy na godzinę)No i wcale im się nie dziwię....(Straży Leśnej!)Pozdrawiam
ja20 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Też chciałem pokopać w okolicy.Za takie doły sam bym zlał, las lubię i jak widzę takie dołki to szlak mnie trafia.podejrzewam że po takiej bitwie jaka się tam rozegrała na pewno jeszcze wiele lat fanty będą wychodzić.
nicolaus3 Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 A jakas podpowiedż,w których lasach szukac w Łynie ,Orłowie??byłem tam kreciłem sie po lasach i nietrafiłem na zadne miejsce gdzie było by widac ze ktos szukał,no i sygnałow niebyło.
traper6 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Jeżeli masz te 22 mapy o których wspominałeś to nie ma na nich zaznaczonego że dn.23.08.14 w południe rosyjska 6 i 8 dywizja piechoty (XV armii) dokonała przeciwnatarcia na niemiecką 37 dyw. piechoty wzmocnioną 146 i 150 pal ?Dziwne..... :-DPędzę do pracy
nicolaus3 Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Mapy sa dokładne i jest poznaczone ale po dojechaniu na miejsce widok lasu z kazdej strony daje troche do myslenia.niewiadomo gdzie sie kierowac ,a moze na pola ?
traper6 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Mieć mapy to jedno,ale umieć je czytać" i posługiwać się nimi w terenie to drugie.Możemy pogadać ok.godz.0.30. Nara
nicolaus3 Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 O tej godzinie pracuje bede dopiero rano.Mapy mam z ksiazki po rosyjsku ale potłumaczone,tylko sugerujac sie obecna mapa tych okolic to bedzie to wygladało tak jak ostatnio,ze pojechałem lasy na około według mapy wygladalo by ze te i nic .Niewiem czy sie niemyle ale wiekszosc terenów ciekawych to w tej chwili sa pola.
dago2 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Skarbu nie szukajcie znalazłem go pod Muszakami. hihi. Jakieś drobnostki mogą się jeszcze trafić. Także do poszukiwań namawiam;-)
nicolaus3 Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 mało cos tych odpowiedzi na ten temat,To moze ktos napisze gdzie szuka na polach czy bardziej las .
traper6 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Skoryguj satelitarną mapę Polski ze swoimi mapami to będziesz wiedział :-)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.