nicolaus3 Napisano 3 Sierpień 2007 Autor Napisano 3 Sierpień 2007 Witam pytanie jak w temacie,warto tam jeszcze jezdzic,moze jakies podpowiedzi?
Darek419 Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Po dwóch godzinach od założenia tematu chciałbyś poczytać pewnie z 15 postów w temacie :(
pik12 Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Jesli chodzi o zloto Samsonowa to po zakaczeniu dzialan wojennych Facet z podlasia wybral sie pieszo na prusy ; wrocil po poltora roku ze zlotem.
traper6 Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 Rosjanie próbowali na początku I wojny przebić się przez Prusy Wschodnie aby wyjść na pozycje do oskrzydlenia i zdobycia ważnego portu morskiego Gdańska.Działania wojenne rozegrały się na dystansie ok 150 km.Natomiast Tannenberg (Stębark) przeszedł do historii gdyż w tym miejscu nastąpiło przełamanie frontu i paniczny odwrót Rosjan.Więc o co Ci chozzzzi" ? Bierz piszczałę i ogień".Chcesz 15 map bitwy, w tym przełamania frontu i miejsca w którym Rosjanie się poddawali ? To 50 zyla i na priva.Jak zdążysz bo za 5 dni wyjeżdżam z kraju.
nicolaus3 Napisano 4 Sierpień 2007 Autor Napisano 4 Sierpień 2007 To teraz mnie załamałes z tymi mapami a moze ty chcesz kupic 22 mapy wydrukowane i przetłumaczone na polski??Mapy to ja mam poprostu chodzi o to czy warto tam jeszcze jezdzic,i jakies miejsce zeby ktos podpowiedział wrazie by mapy zawiodły;)
nicolaus3 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Napisano 6 Sierpień 2007 I to na tyle wypowiedzi no niewiele .??????
nicolaus3 Napisano 6 Sierpień 2007 Autor Napisano 6 Sierpień 2007 Tak wiec ja napisze ,byłem wczoraj w Orłowie,Łyna.Najezdzilem sie po lasach i nic zadnych sladów zeby ktos szukał ,znaleziska 1 łuska i monetka .No i teraz niewiem gdzie niby te doły opisywane na forum gdzie te olbrzymie kratery po tych fantach.Skoro sie myle niech ktos sprostuje to.W Orłowie szukałem w lesie za cmetarzem i w rezerwacie żołwia błotnego.
robert 88 Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 puchałowo , olsztynek , nidzica polecam te rejony .
1AIR1 Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 WitamPrawdopodobnie w dniach 4 lub 5 Sierpnia w okolicach Wartownii....no trochę dalej...jakaś grupa...K......tasówBo tak trzeba ich nazwać...wykopała 1,5 metrowe doły!Oczywiście nie zakopując ich!!!Użyli prawdopodobnie magnetometru protonowego do poszukiwań!Także prawdopodobnie w tym środowisku będzie można ich zidentyfikować!Bo sprzęt taki jest drogi i niewielu go posiada.Jak dorwę to sam osobiście DAM W MORDĘ!I TO BEZ UPRZEDZENIA!Na razie więc dajcie sobie spokój z poszukiwaniami bo Straż Leśna jeździ w to miejsce z częstotliwością 3 (trzech razy na godzinę)No i wcale im się nie dziwię....(Straży Leśnej!)Pozdrawiam
ja20 Napisano 7 Sierpień 2007 Napisano 7 Sierpień 2007 Też chciałem pokopać w okolicy.Za takie doły sam bym zlał, las lubię i jak widzę takie dołki to szlak mnie trafia.podejrzewam że po takiej bitwie jaka się tam rozegrała na pewno jeszcze wiele lat fanty będą wychodzić.
nicolaus3 Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 A jakas podpowiedż,w których lasach szukac w Łynie ,Orłowie??byłem tam kreciłem sie po lasach i nietrafiłem na zadne miejsce gdzie było by widac ze ktos szukał,no i sygnałow niebyło.
traper6 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Jeżeli masz te 22 mapy o których wspominałeś to nie ma na nich zaznaczonego że dn.23.08.14 w południe rosyjska 6 i 8 dywizja piechoty (XV armii) dokonała przeciwnatarcia na niemiecką 37 dyw. piechoty wzmocnioną 146 i 150 pal ?Dziwne..... :-DPędzę do pracy
traper6 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 P.S Mówię oczywiście o okolicach Łyny i Orłowa.
nicolaus3 Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 Mapy sa dokładne i jest poznaczone ale po dojechaniu na miejsce widok lasu z kazdej strony daje troche do myslenia.niewiadomo gdzie sie kierowac ,a moze na pola ?
traper6 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Mieć mapy to jedno,ale umieć je czytać" i posługiwać się nimi w terenie to drugie.Możemy pogadać ok.godz.0.30. Nara
nicolaus3 Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Napisano 9 Sierpień 2007 O tej godzinie pracuje bede dopiero rano.Mapy mam z ksiazki po rosyjsku ale potłumaczone,tylko sugerujac sie obecna mapa tych okolic to bedzie to wygladało tak jak ostatnio,ze pojechałem lasy na około według mapy wygladalo by ze te i nic .Niewiem czy sie niemyle ale wiekszosc terenów ciekawych to w tej chwili sa pola.
dago2 Napisano 9 Sierpień 2007 Napisano 9 Sierpień 2007 Skarbu nie szukajcie znalazłem go pod Muszakami. hihi. Jakieś drobnostki mogą się jeszcze trafić. Także do poszukiwań namawiam;-)
nicolaus3 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 mało cos tych odpowiedzi na ten temat,To moze ktos napisze gdzie szuka na polach czy bardziej las .
traper6 Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Skoryguj satelitarną mapę Polski ze swoimi mapami to będziesz wiedział :-)
nicolaus3 Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 O kurcze to tak ciezko napisac?:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.