Gebhardt Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Napisano 27 Lipiec 2007 Po glowie mi chodzi i nie moge sobie przypomniec, a w tak znamienitym gronie na pewno wielu bedzie to wiedzialo. Czy szelki (nowe[brezentowe] i stare[skorzane]) mozna bylo nosic bez ladownic? Tzn czy podlaczaly sie do pasa glownego czy do ladownic? Bo jezeli do ladownic, to by tlumaczylo dlaczego na fotkach dzialonowi, celowniczy i ladowniczy mozdzierzy ktorzy nie maja kbk a jednak maja ladownice.
bolas Napisano 29 Lipiec 2007 Napisano 29 Lipiec 2007 W momencie braku ładownic haki mozna było zaczepić od spodu o pas główny - tak przynajmniej robiono z tornistrami, analogicznie mogło więc to wyglądać z szelkami.Powiedz mi czy trafiłeś gdzieś w dokumentach na brezentowe szelki ? Jeżeli tak to czy mógłbyś podzielić się szczegółami ?
bolas Napisano 2 Sierpień 2007 Napisano 2 Sierpień 2007 Marek o istnieniu takich szelek wiem od kilku przynajmniej lat. Ale to że istnieją wypadałoby podeprzeć dokumentacją wojskową. Dlatego o nią zapytałem ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.