wojna1939 Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 ... wnętrze - schody prowadzące ... nie wiemy dokładnie gdzie, strach wchodzić, wszystko w opłakanym stanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 ... długie korytarze, ziejące pustymi otworami drzwiowymi. Pomieszcze, które nie ugoszczą juz chyba nikoga. W jednym z nich zachowały się resztki sztukaterii. Pod rozetą, w miejscu gdzie kiedyś był żyrandol pokazał się napis zrobiony ołówkiem, ręka rzemieślnika mniemam, który mocował sztukaterię. Było to jego imię i nazwisko oraz data. Niestety skończył mi sie film w aparacie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2004 ... sufit, na przesterzał dwie kondygnacje do góry, aż do strychu i dachówek.W parku duzo żelastwa różnego pochodzenia. Der K. znalazł coś ciekawego. Ale o tyem potem - czyli jak zrobię fotki owego znaleziska.To tyle. Nadrobiłem troche relacji z kilku wyprawek. Jak widać - raczej wycieczki senjtymentalne niż wyprawy po skarby ... a może jednak.Bywajcie - pozdrawiam - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Witam !!!M. jak będę do ciebie startował to puszczę strzałkę , ale nie wiem gdzie mam przyjechać ?. ( wyślij maila - wyjaję ok. 10 ).Pozdrowienia !2xR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 WitamJa w Darłówku byłem wczoraj tzn. w piątek.I na więcej raczej nie mam czasu.Jak zwykle" kupa huku ,ale za to mniej kurzu.Sporo ciekawych sprzętów.Ceny kosmiczne ,wiadomo interesy życia".Jak co roku dostałem zastrzyk świeżej krwi" i dłubię na potęgę w garażu.Pozdrowieniader K.PS.Może jakaś wyprawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 26 Czerwiec 2004 Share Napisano 26 Czerwiec 2004 I jeszcze jedno ,jak byście robili fotki to jestem zainteresowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 26 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2004 Zrobiłem kilka fotek, mniej niż w, ubiegłym roku. Jak się spotkamy to dostaniesz (fotki oczywiście - i tak nie dał bym Ci rady hi,hi). Może jutro na chwilę się skrzykniemy?M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max20 Napisano 27 Czerwiec 2004 Share Napisano 27 Czerwiec 2004 HEJA HEJA POZDRAWKA DLA EKIPY LEON W PRAWDZIE W BORACH SIE BYCZY A JA CZEKAM KIEDY ZROBICIE WYJAZD DO BORNEGO W PRAWDZIE SPRZĘT WIDZE DLA SIEBIE MA CIE DAJCIE SWOJE NUMERY GG CZEKAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 29 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2004 sze pana, a Leon działa na dwa (conajmniej) fronty ... montuje coś za plecami, knuje po kątach i kuma się z osobnikami z warmii ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Lipiec 2004 Share Napisano 4 Lipiec 2004 Witam !!!Wprawdzie aura nie dopisuje , ale zapadać w sen zimowy ! - wstyd grupo" koszalińska.We wtorek jadę na wakacje , wracam za 8-10 dni i mam nadzieję , że do tego czasu nastąpi przebudzenie ( urlop mam do połowy sierpnia ).Pozdrawiam !!2xRPSMyslimy poważnie o wyprawie na WP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 9 Lipiec 2004 Share Napisano 9 Lipiec 2004 WitamPożyjom uwidziom :)Do M.Pozostaliśmy sami ,Leon knuje,Omen wyjeżdża ,może jakiś wypadzik ? Myślę o niedzieli.Pozdrowienia der K.PS. Obecnie urlopuję do 19.Czekam na znak od pana w feldgrau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2004 Jak zwykle niedziela to dobry termin - pod warunkiem, że aura będzie nieco łaskawsza. Odezwę się w niedzielny ranek.Przygotuj kierunek - ja nie mam wolnej chwili, żeby przysiąść nad mapą. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 13 Lipiec 2004 Share Napisano 13 Lipiec 2004 Witam !!!Jestem!!!Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 14 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2004 Chwała,urlop mi się przesunął - dopiero od poniedziałku (i to nie na 100%). Jak będę wiedział coś bliżej dam znać.Nabyłem nowe czasopismo - Oblicza Historii - takiese.Omen - jak udał się wyjazd?Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 20 Lipiec 2004 Share Napisano 20 Lipiec 2004 WitamNo i co tam chopy w Bobolinie?Byliście? Ja czekam na żniwa i może wtedy...Pozdrowieniader K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Chwała, wieczorem wrzuce fotki na forum. Była to wyprawa raczej turystyczna ...sam zobaczysz.Bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 OD tego bunkra oznaczonego numerem 27 (wg ksziążki WałPomorski" J. MIniewicza, B. Perzyka) zaczęliśmy wycieczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Rozwalony, położony nad jeziorem ... jest od czego zaczynać. Dalej transzejami do następnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 Turyści (Omen&Omen junior)nie zważają na kleszcze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 ... napisy zachowały się w doskonałym stanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 ... mocowanie do łóżek (możnaby jeszcze je wykorzystać) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 ... a tak wyglądały rzeczone łóżka. Wyposażenie niemieckich obiektów fortyfikacyjnych zapewniało załodze wysoki komfort, przodujący w skali europejskiej. Pryzce były przewidziane zasadniczo dla każdego żołnierza;..." - opis i fotka z książki.Wolałbym nie zaznać takiego komfortu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 ... w pewmnym momencie stwierdziliśmy, że idziemy w złym kierunku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 ... po czasie (i ominięciu kilku bunkrów)wyłonił się kolejny twór budowli obronnej rocznik 1936 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2004 ... wyjście awaryjne" i światło" nad nim. Jak światełko w tunelu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.