jakofako Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Witam!Proszę o pomoc w identyfikacji odznak widocznych na fotkach.Co do pierwszej,to kojarzy mi się ze Służbą Polsce,co do drugiej nie mam żadnych skojarzeń.Z góry dzięki za pomoc.
jaca2003 Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 Potwierdzam.Pierwsza to szkoła podoficerska.Pozdrawiam
pol Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 2-ga jak dla mnie to emblemat od roweru, motorupozdrawiam pol
Catadero Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 Trzeba dodać,że SP to oznaka szkoły podoficerskiej z czasów PRL-u.Drugi znak to (nie na 100%)emblemat z główki ramy roweru prod. NRD marki MOWE,lata 60-te XXw.
jakofako Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Dzięki!Słuszne uwagi.Przy drugiej odznace tzw.mewka" nie dawała mi spokoju(podobne miało Luftwaffe).
jakofako Napisano 25 Lipiec 2007 Autor Napisano 25 Lipiec 2007 Witam!Proszę o pomoc w identyfikacji odznak widocznych na fotkach.Co do pierwszej,to kojarzy mi się ze Służbą Polsce,co do drugiej nie mam żadnych skojarzeń.Z góry dzięki za pomoc.
Pytanie
jakofako
Witam!Proszę o pomoc w identyfikacji odznak widocznych na fotkach.Co do pierwszej,to kojarzy mi się ze Służbą Polsce,co do drugiej nie mam żadnych skojarzeń.Z góry dzięki za pomoc.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.