Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zgadza się,żeby wyciąć kulki szprapnelowe trzeba by zrezygnowac także z mosiądzu miedzi itp.
Słaby punkt to mocowanie elektroniki do żerdzi,wyrabia się nagminnie po około 6 miesiącach.
A jak u was?
  • Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Filmik fajny,ale jakbym miał się tak męczyć jak gościu z tym ręcznym wykrywaczem to po pierwsze bym oszalał,a po drugie chyba przez 8h kopnął z 10 dołków :P
Napisano
Ja bardziej się bałem jak kopałem na bagnach. Kładąc wykrywacz na wysepkach trawy, miałem obawy by nie spadł w wode lub by ona nie przesiąkła przez aku do śrotka.
Napisano
Niestety przeszkadza ,jak cholera .Ja też nie lubię nauszników, zwłaszcza latem ,ale dobre słuchawki to niestety podstawa .Wiele słabych sygnałów od głęboko zalegających przedmiotów po prostu nie usłyszysz .Pozdro...
Napisano
Sluchawki niestety :) tez ich nie moglem na poczatku zdzierzyc teraz bez nich nie wyjezdzam :) duzo lepiej bedziesz wiedział co zalega w ziemi :) pozd szajka a z glebokimi sygnalami dalej mam problem przyjade na szkolenie do kogokolwiek :) zakopalem gleboko fanta i jakos nie za bardzo swiezyzna jednak nie dziala jak zalegajacy fant pozd szajka
Napisano
To najtrudniejsza rzecz do opanowania w GT , interpretacja tych cichych , głębokich sygnałów, też sobie z tym nie radzę,
przez to że zazwyczaj odpuszczam te ciche piknięcia a jak nie kopiesz tego to się nie nauczysz . Im częściej się chodzi z GT tym lepiej to czucie sygnałów wzrasta. Chyba idąc za waszymi radami spróbować słuchawek.
Panadam12 wydaje mi się ,że worek nie przeszkadza ,Sovereign jest dość głośny aby worek tłumił sygnały
Napisano
ja kiedys swoim GT trafilem 3 skrzynki od maxima na gl ok 1,3m.Lezaly na plasko,sygnal byl cichy ale stabilny na obaszarze ok. 1m na 1m a nawet moze ciut wiekszym.Chodze zawsze z dyskryminacja skrecona na 0, czulosc na godzine ok 11 , silent search wylaczone.
Napisano
kolego tez jestem z lubuskiego skoro zapraszasz na szkolenie chetnie mam juz gt sopro czasu ale ciezko mi jest wylapac te glebokie sygnaly chetnie skozystam
wrazie co napisz na gg 3256139
Napisano
Anigol - skoro zapraszasz , to i ja się może wybiorę , z wlkp nie mam daleko , popatrzę , douczę się ... :)
Zrobimy Sov. GT - wymiana doświadczeń - zajęcia praktyczne -wzorowy pokaz z objaśnieniem
Napisano
no pieknie popodlaczali sie i w d... sie poprzewracalo :) heheh trzeba by zrobic jakies spotkanie ludzi z lubuskiego z gt i obgadac sprawy
Napisano
Panowie ja mieszka w Sławie. Chetnię pokarze co i jak , trzeba najpierw zorganizowa spotkanie myśle że po świetach i po nowym roku . Można to zorganizowac na jakimś neutralnym gruncie. Ale to wszystko do dogadania ja bynajmniej jestem otwarty i chętnie pokarzęi wytłumazę co i jak na live
pozdr.
aniolg.
Napisano
pytanko wczoraj pochodziłem trochę po okopach i w sumie jako ze mam kłopty z interpretacja na all metal postanowiłem pochodzić na kolorze wyłączyłem iron mask i wykopałem garnek" z jakis 60 cm pytanie moje jak duza rożnica jest miedzy zasiegiem kolor a all metal bo duze przedmioty standardowo i tak pokazuje jak kolor
Napisano
No zależy jaki wielki ten garnek ale na pewno różnica jest z zasady działania wykrywacza. osobiście według mnie od 30% do 50%. Według mnie zasada jest prosta chodzę dany teren na kolorek potem all metal . Okopy zdecydowanie na all metal bo chłopaki to co było na wierzchu to powybierali. najlepiej jest na terenie już przeoranym gdzie byli już wszyscy bo to co zwierzchu to nie przeszkadza a na 80% głebki wykop to ciekawy fant i w dobrym stanie. kol szajka . Zwracaj szczególną uwagę w tym wyrywaczu na all metal + pinpoint na słabe sygnały te najcichsze delikatne - ledwie słyszalne- szczególnie na większym obszarze niż daje np sygnał po odłamku . one zapewniają najwiecej pociechy.
pozdr Aniolg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie