terenowiec69 Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Zgadza się,żeby wyciąć kulki szprapnelowe trzeba by zrezygnowac także z mosiądzu miedzi itp.Słaby punkt to mocowanie elektroniki do żerdzi,wyrabia się nagminnie po około 6 miesiącach.A jak u was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Filmik fajny,ale jakbym miał się tak męczyć jak gościu z tym ręcznym wykrywaczem to po pierwsze bym oszalał,a po drugie chyba przez 8h kopnął z 10 dołków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Mam GT od stycznia i na razie wszystko O.K. , około 50 razy w terenie , może ciut więcej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 mocowanie elektroniki nie ruszone chociaz tez z nim czesto chodze,bardziej martwi mnie pył ktory dziala na glosnik i moze dostac sie do srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Kol. panadam12 proponuje założyć worek foliowy , ja tak robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 9 Grudzień 2008 Share Napisano 9 Grudzień 2008 Ja bardziej się bałem jak kopałem na bagnach. Kładąc wykrywacz na wysepkach trawy, miałem obawy by nie spadł w wode lub by ona nie przesiąkła przez aku do śrotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 I jak warto było ryzykować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 dzieki za podpowiedz Dani,ale czy to nie przeszkadza w odsłuchu sygnałow?,nie cierpie nosic sluchawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Niestety przeszkadza ,jak cholera .Ja też nie lubię nauszników, zwłaszcza latem ,ale dobre słuchawki to niestety podstawa .Wiele słabych sygnałów od głęboko zalegających przedmiotów po prostu nie usłyszysz .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba8024 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 kolego proponuje zacznij uzywac sluchawek rezultaty beda o wiele lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Sluchawki niestety :) tez ich nie moglem na poczatku zdzierzyc teraz bez nich nie wyjezdzam :) duzo lepiej bedziesz wiedział co zalega w ziemi :) pozd szajka a z glebokimi sygnalami dalej mam problem przyjade na szkolenie do kogokolwiek :) zakopalem gleboko fanta i jakos nie za bardzo swiezyzna jednak nie dziala jak zalegajacy fant pozd szajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 To najtrudniejsza rzecz do opanowania w GT , interpretacja tych cichych , głębokich sygnałów, też sobie z tym nie radzę, przez to że zazwyczaj odpuszczam te ciche piknięcia a jak nie kopiesz tego to się nie nauczysz . Im częściej się chodzi z GT tym lepiej to czucie sygnałów wzrasta. Chyba idąc za waszymi radami spróbować słuchawek.Panadam12 wydaje mi się ,że worek nie przeszkadza ,Sovereign jest dość głośny aby worek tłumił sygnały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 10 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2008 Cóś te łopcokrajowce nie zakopują dołków.Nieładnie.POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 zapraszam na szkolenie w lubuskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 ja kiedys swoim GT trafilem 3 skrzynki od maxima na gl ok 1,3m.Lezaly na plasko,sygnal byl cichy ale stabilny na obaszarze ok. 1m na 1m a nawet moze ciut wiekszym.Chodze zawsze z dyskryminacja skrecona na 0, czulosc na godzine ok 11 , silent search wylaczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba8024 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 kolego tez jestem z lubuskiego skoro zapraszasz na szkolenie chetnie mam juz gt sopro czasu ale ciezko mi jest wylapac te glebokie sygnaly chetnie skozystam wrazie co napisz na gg 3256139 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Anigol - skoro zapraszasz , to i ja się może wybiorę , z wlkp nie mam daleko , popatrzę , douczę się ... :) Zrobimy Sov. GT - wymiana doświadczeń - zajęcia praktyczne -wzorowy pokaz z objaśnieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 no pieknie popodlaczali sie i w d... sie poprzewracalo :) heheh trzeba by zrobic jakies spotkanie ludzi z lubuskiego z gt i obgadac sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Jasne, z Dolnego Śląska też by wpadli :), skoczyło by się pod Grabice, poćwiczyło głębokie zrzutowiska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 Panowie ja mieszka w Sławie. Chetnię pokarze co i jak , trzeba najpierw zorganizowa spotkanie myśle że po świetach i po nowym roku . Można to zorganizowac na jakimś neutralnym gruncie. Ale to wszystko do dogadania ja bynajmniej jestem otwarty i chętnie pokarzęi wytłumazę co i jak na livepozdr. aniolg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba8024 Napisano 11 Grudzień 2008 Share Napisano 11 Grudzień 2008 dobry pomysl jestem z sulecina do Ciebie mam 100km jestem za pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 ja dojade do sławy :) wiec dziuba trzeba sie zgadac i podac dla aniologa date i mysle ze bedzie ok pozdrawiam szajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro2904 Napisano 12 Grudzień 2008 Share Napisano 12 Grudzień 2008 Ja chętnie sie też przyłącze jstem z Gornego Śląska a zdzubą już kopaliśmy w Kostrzynie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 pytanko wczoraj pochodziłem trochę po okopach i w sumie jako ze mam kłopty z interpretacja na all metal postanowiłem pochodzić na kolorze wyłączyłem iron mask i wykopałem garnek" z jakis 60 cm pytanie moje jak duza rożnica jest miedzy zasiegiem kolor a all metal bo duze przedmioty standardowo i tak pokazuje jak kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 15 Grudzień 2008 Share Napisano 15 Grudzień 2008 No zależy jaki wielki ten garnek ale na pewno różnica jest z zasady działania wykrywacza. osobiście według mnie od 30% do 50%. Według mnie zasada jest prosta chodzę dany teren na kolorek potem all metal . Okopy zdecydowanie na all metal bo chłopaki to co było na wierzchu to powybierali. najlepiej jest na terenie już przeoranym gdzie byli już wszyscy bo to co zwierzchu to nie przeszkadza a na 80% głebki wykop to ciekawy fant i w dobrym stanie. kol szajka . Zwracaj szczególną uwagę w tym wyrywaczu na all metal + pinpoint na słabe sygnały te najcichsze delikatne - ledwie słyszalne- szczególnie na większym obszarze niż daje np sygnał po odłamku . one zapewniają najwiecej pociechy. pozdr Aniolg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.