kijow Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 kurcze ja kupiłem Fiszera F75 i byłem z kolega w terenie on śmigał Rutusem proxima i ja nie miałem szans proxima ma dużo lepszy zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 panzer ceny sa w reklamie :) po drugie ciezko sie przedstawil gt ale bynajmniej nie za ostro dal troche czadu ale narazie go nierozumiem co do mnie gada hehehe ale mysle ze sie zaprzyjaznimy mam pytanie o glebokie sygnaly jak one brzmia na sluchawkach bo dzis bylem bez bo proba ale piszczy nie do zniesienia mimo malego volume ogolnie dzis po przeskoku z rutusa solarisa jestem rad obaczymy jak dalej poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Czyli nie ma zadnych promocji ani upustów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 siemka jestem bardzo zadowolny z gt i to nawet bardzo juz po 3 wypadach mam efekty moze nie duze ale trafilem wczoraj pare fajnych rzeczy szkoda ze niektore musialy wrocic do gleby i tylko fotki mi zostaly super sprzecik naprawde juz go lubie ale mam pytanie jak rozpoznac glebokie sygnaly tzn w sluchawkach co powinienem slyszec kurde szkoda ze nikt sciezki audio nie zrobil chocby z komorki :)narazie wszystkie zalegane przedmioty to mialem na glebokosci dwoch szpadli najglebiej pozdrowka szajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekkbusko Napisano 13 Październik 2008 Share Napisano 13 Październik 2008 jeśli masz coś głęboko pod cewką to zazwyczaj sygnał jest cichy i cienki.Kiedyś trafiłem 3 skrzynki na amunicje do maxima na gl.ok 1m.Sygnal bym wlasnie taki cichutki i na dużej powierzchni ok 1x1m.Musisz w miare dokładnie i nie za szybko machać cewka aby nie przeoczyc takiego sygnalu.Czasem jest taki sygnal lekko wany" niestabilny to musisz sobie odgarnac troche ziemi i sprawdzic czy kopac dalej czy nie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 jest skurczybyk dobry :) porobie foty to wkleje pozdrawiam gt forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Dawaj te fotki z fantami.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 No ale chyba fotki to nie w tym dziale :)PozdrawiamMartin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 terenowiec pierwsze sa w nasze odkrycia to tylko ok 1 godzinki a ustawienia mieszka na kolor się sprawdziły na sto procent a co do militarki to mg jeszcze niema :) ale troche duzo kalibrowych rzeczy ktore musialy wrocic do gleby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Witam,to moze ja zaczne.Znajdy z tego sezonu z GT.Jak na foto,na uwage zasługuje orzełek wrzesniowy w idealnym stanie i niekompletna klamerka I wojna,pruska.Reszta jak widać.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 dwa mile dni z soverginem jeszcze calkowice go nie kumam a juz go lubie pozdrawiam szajka :)p.s.terenowiec na kazdym zebraniu jest tak ze ktos musi zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 18 Październik 2008 Share Napisano 18 Październik 2008 http://members.tripod.com/~jimyce/sounds.html stronka do przykladowych dzwiekow sovereign,jezeli juz ktos podal tego linka to sorki nie czytalem calego watku.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 terenowiec69 to sa wszystkie twoje fanty z tego roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 23 Październik 2008 Share Napisano 23 Październik 2008 matis :) pewnikiem terenowiec cosik dorzuci :) ja w sobotę na łowy a tak miedzy nami to w ten piątek w Lubsku w pubie 19 zagram koncercik zespół Ubojnia plus kolesie z Włoch klubik maly ale serdecznie zapraszam muza punk,rock,metal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cugi Napisano 24 Październik 2008 Share Napisano 24 Październik 2008 Jesli chodzi o spostrzezenia to zauwazylem ze GT wycina jakos automatycznie niektore kolorowe rzeczy, przyklad: pestka z pepeszy z powiedzmy 44r pobrudzona ziemia (jak to wykopek) ustawiona pionowo (pociskiem do gory) nie jest wykrywana. Ta sama pestka daje na DFX bardzo ladny sygnal (90% na lcd). Kombinowalem z czuloscia dyskryminacja ale bez efektu. Przechylona lub polozona peska daje dobry sygnal. Ki czort? Mam cewke tornado 10-calowa Tornado. To uszkodzenie czy GT tak ma? Zdarzalo mi sie kopac bardzo drobne kolorowe rzeczy, wiec mysle ze to jest zwiazane z zelazem ktore jest w pocisku. A moze tylko ja tak mam? Te pestki walaja sie wszedzie, latwo sprawdzic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 kurde jak to jest z tymi glebokimi sygnałami jarze juz sygnaly na kolorze radze sobie dosc dobrze laze na sluchawkach ale moze mam zle ustawienia poradzcie mi mam pare miejscowek ale potrzebuje glebokie bicie napiscie mi cos na privie pozdrawiam szajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Właśnie czekam na paczkę z wykrywką.No i zaraz jak ją tylko dostanę w ramach testu wybiorę się na ,,monetkową,, łączkę.Czesana już wielkorotnie : ACE 150 , 250 , X-TERRA 30,CSCOPE , SOLARKA I CIBOLA . Wykopany każdy sygnał jaki się tylko dało . To będzie dobre wyzwyanie dla GT .Zdam Wam relacje jak tylko tam wskocze.No chyba ,że GT mnie przerośnie :) i będe kopał sygnały ,,widmo,, . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Witamy kolejnego posiadacza GT. Czekamy na pierwsze wrażenia z terenu. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 Dzień wolny dzień,oczywiście musi padać .Zabieram swój sprzęt - wczoraj przyszedł i jadę na tę swoją łączkę.Łączka została zaorana - jak na złość - bo 3 lata nikt jej nie ruszał . Odpalam wykrywke ,wchodze w błotko i robie WIEEEEELKIE oczy ! Piszczy , skrzeczy , coś z głośnika gada - tylko co ? Daje sygnały , a ja nie wiem gdzie kopać - bo jak namierzyć fanta?Tu więcej , tam mniej .Masakra jakaś hihi . Przyzwyczajony do ,,wyświeltaczy,, już wiem,że to będzie długa droga zanim się dogadamy z moim nowym towarzyszem wypraw .Rozpadało się na dobre,może jutro raz jeszcze gdzieś wyskocze.Będzie kolejna próba - mam nadzieję,że nie kolejna porażka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 Jeśli nie masz osłony na elektronikę ,to w deszcz na pole się nie wybieraj ,GT bardzo tego nie lubi .Na początku spróbuj chodzić w trybie ,,auto ''i nie na świeżo zaoranym polu ,spulchniona gleba jest bardzo ciężkim przeciwnikiem dla każdego wykrywacza .Upłynie wiele godzin na polu zanim poznasz język swego towarzysza ,recepta to kopać na razie wszystko co jest powtarzalnym sygnałem w jednym miejscu ,zwracać uwagę na słabe ,czasami ledwo słyszalne sygnały ,dają one często fanty z głębokości które są nieosiągalne dla innych wykrywaczy ,zresztą sam się niebawem o tym przekonasz.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cugi Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 do cecholek:fanta namierzasz krzyzowo - jest w instrukcji rysunek jesli sygnal jest na duzej powierzchni to oddalasz cewke od ziemi i juz go masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 niom wszystko pieknie wez cecholek ustawienia mieszka i bedzie gut u mnie działaja jeno slabe sygnaly to u mnie male przedmioty wykopuje kurde nie trafilem jeszcze niczego glebszego :( czyt militarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 Spokojnie cecholek nie wpadaj w panikę , po pierwsze ustawienia wykrywki , nie wiem jak miałeś ustawionego swojego GT , na początek czułość auto w instrukcji są ustawienia dla ''początkujących'', parę godz. w terenie i będzie coraz lepiej. Ja chyba po 2 wypadach przeszedłem na czułość max. Różnie mi się chodzi ale to zależy od warunków w terenie czasem wykrywacz przy każdym ruchu burknie , lub jest b. grzeczny daje sygnał kiedy trzeba , zawsze jednak chodzę na czułość max , nie chcę tracić zasięgu z drugiej str. mogę w 1 przypadku przegapić jakiś słabszy sygnał , trzeba być b. skoncentrowanym , cóż coś za coś.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 Czwartek - hmmmm , masakra jakaś była . Piątek - zabieram sprzęt na kolejne testy , muszę stwierdzić , że jest głęboki . Troszke pochodziłem na auto , trochę na ręcznie ustawianej czułości . Jednak teren gdzie byłem ,nie był ,,fantonosny,, , jednak wykopałem troche kolorowego złomku .Sobota - wybierałem się na poletko , gdzie sygnałów nie było w tym roku za dużo . Pierwsze parę metrów i wyszły :3 boratynki , 1 auguścik , 3 plomby , 1/2 marki . Zapowaidało się ciekawie , jednak - zapomniałem naładowac aku i po 15 minutkach zakończyłem swoje wykopki . :( Bez wątpienia to sprzęt , który potrzebuje czasu ,żeby go opanować . Śmiało mogę stwierdzić , że już po kilku godzinkach chodzenia potrafi pozytywnie zaskoczyć . Strach się bać , co to będzie pózniej . No i dzięki za rady koledzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 3 Listopad 2008 Share Napisano 3 Listopad 2008 ehhhh cienizna tego tygodnia prawie nic ale to wina miejsca ale czasami mnie wkurza gt :) kurde musze jeszcze popracowac nad nim :)co do pepeszek to kurde nakopalem ich i pelnych i pustych i wyl nie milosiernie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.