Gutek Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 WitamProszę o podanie sygnatur (nazw producentów) zaczepów do klamer austro - węgierskich z jakimi spotkaliście się lub jakie posiadacie w swoich kolekcjachPozdrawiam
cis Napisano 15 Sierpień 2008 Napisano 15 Sierpień 2008 Takiego nie mam, popytam lub jak sie da wykopie kiedyś co zapewne nie będzie łatwe.pozdr.
Kamil88 Napisano 1 Listopad 2013 Napisano 1 Listopad 2013 WitamSorki za odgrzanie tematu ale mam pytanie czy bicie ''P. Grünwald Wien''jest rzadko spotykane ?
Gutek Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Napisano 14 Sierpień 2008 WitamCzy ktoś wie jaka była pełna nazwa tego producenta FRIEDRICH O.....Pozdrawiam
MK Napisano 27 Czerwiec 2010 Napisano 27 Czerwiec 2010 Kamiljan, wrzuciłeś foto bicia najpopularniejszego ze wszystkich, zresztą wspomnianego już... Karpathen Offensive - o ile znana koniczynka BSW jest oczywista na klamrach oficerskich czy z nakładanym orłem, to na zwykłych zdarza się ona nieproporcjonalnie rzadko - ale jednak się zdarza, wrzuć proszę inne fotki niż ta co ja, z przyjemnością pooglądam nie tylko ja.coun
MK Napisano 27 Czerwiec 2010 Napisano 27 Czerwiec 2010 countryb - czy można prosić o w miarę wyraźne fotki zaczepów Demien Ign - Budapest i P.Grinwald - Wien?Gutek - a Ciebie o fotkę rozerwanego odłamkiem FRIEDRICH ORTH?Lista jest niepełna, jest jeszcze co najmniej jedno bicie ale to za jakiś czas ;)
Gutek Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 ADOLF MULLER to chyba najczęściej spotykany producent sygnowanych zaczepów. Ja w swoich zbiorach posiadam takie jeszcze sygnowania:MATH SALCHER & SOHNE WIENTARNÓCZY R. T. BUDAPESTFRIEDRICH O...... (tylko O czytelne w miejscu kropek brak dalszego fragmentu, zaczep rozerwany odłamkiem)Czy spotkał się ktos jeszcze z innymi wytwórcami?Pozdrawiam
cis Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Te były, to jeszcze dodam JOSEF PREISSLER NEUSTADTpozdr.
Gutek Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 WitamProszę o podanie sygnatur (nazw producentów) zaczepów do klamer austro - węgierskich z jakimi spotkaliście się lub jakie posiadacie w swoich kolekcjachPozdrawiam
Łukan Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 Witam, ja mam taką, napis lierami drukowanymi: ADOLF MULLER& SOHNE WIEN, wydaje mi się także ,że widziałem także zaczepy sygnowane Matt.Sahler Wien.Pozdrawiam Łukan
countryb Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 Ze wzgledu, ze leje jak nie przymierzając, uzupelnimy watek z zaczepami. Doloze dwa, ktore tutaj nie wystepuja. Sa to Demien Ign - Budapest, P.Grinwald - WienPozdrawiam
MK Napisano 27 Maj 2011 Napisano 27 Maj 2011 Sygnaturka na lampce okopowej, dotycząca wcześniejszych bić na zaczepach
QB@ Napisano 20 Wrzesień 2008 Napisano 20 Wrzesień 2008 spotkać można także zaczepy bez sygnatur.Pozdrawiam
MK Napisano 27 Maj 2011 Napisano 27 Maj 2011 Najbardziej popularne bicie, Math. Salcher & Söhne Wien czyli najpopularniejsi wiedeńscy bracia - klamrowcy
MK Napisano 27 Maj 2011 Napisano 27 Maj 2011 Ale bicia producenta, przy biciach pułkowych bieleją... 17 pułk piechoty, IR. 17.
Pytanie
Gutek
Proszę o podanie sygnatur (nazw producentów) zaczepów do klamer austro - węgierskich z jakimi spotkaliście się lub jakie posiadacie w swoich kolekcjach
Pozdrawiam
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.