esku Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Hej, w srode po pracy mykamy na plaze w okolicach Wicklow / Arklow. Jedzie ktoś z nami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 hej eskuJa juz w Dublinie 4 lata i wykrywacz tylko na urlopach w Polsce. Słyszałem o kilku Polakach z wykrywaczami spotykanych na plażach. Znajdujesz coś ciekawego? A ci farmerzy to znajomi czy łaziłes po farmach pytając o zgode? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Kopałem w irsku ponad rok, na plażach i w parkach mijałem gardianów, to w najgorszym razie pytali czy znalazłem cos ciekawego i szli dalej.Chłopa trzeba zapytać czy można łazić po polu bo inaczej rozjedzie pikapem albo poszczuje baranami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 sza.man prawde mowiac to troche boje sie łazic po domach irlandzkich chlopów. Czasy recesji powodują tu wrogie nastawienie do imigrantów a chłop to chłop... Bede sie musiał przełamać. Moze pojeździc po farmach i popytac zanim sprowadze wykrywacz.Coś fajnego znajdowałeś na plażach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 głównie stare ichnie funty,poza tym syf.Nie wiem jak jest teraz, bo zawinąłem się jak tylko zaczęło siadać.Ale nawet za dobrych czasów było tak, że jak wlazłes komus bez pytania na pole, to tak jakby u nas wejsc do sypialni i położyć się koło cudzej żony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 MaciekC - Wszędzie bez wyjątku trzeba pytać o pozwolenie. Wchodzenie bez niego to albo chamstwo albo ignorancja. Irlandczycy są bardzo sympatyczni, wiec się przeam i spróbuj załatwiac sobie własne pola. Jeśli chodzi o plaże to wymagają trochę badań bo Irlandia ma dość bujną przeszłość i warto zrezygnować z współczesnych zgub i zainteresować się znaleziskami pochodzącymi z wraków.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 WitkaNie pisalem ze wbijanie sie na dziko wchodzi w gre. Mam tyle oleju w glowie by tego nie robic. Tesknie bardzo za tym hobby. Na wedkarstwo sie przerzucilem ale to juz nie ta frajda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 A to się tutaj Pan MaciekC podziewa. :)A ja sie nawet kiedyś zastanawiałem,co Cie tak nie ma na Forum.Zycze szybkiego powrotu do Ojczyzny i kontynuowania naszego pięknego hobby i spotkań na szlaku :)PozdrawiamZwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Witaj ZwierzuJuż minęło mi na emigracji 4 lata minęło. Fajnie widzieć stare znane nicki na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Nie wytrzymałem!Idzie do mnie z Rzeczypospolitej Omega 8000 :DChciałem dać zarobić polskim konstruktorom i sprawić sobie rutuska argo ale niestety nie chcieli sie wysilić na wysyłkę zagraniczną. Szkoda bo klient uciekł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Zaczepiłem dziś chłopaków z gardy. Zapytałem jak reaguja na detektorystów. Zgłupieli na chwile więc naprowadziłem ich mysli na temat kopania na plażach. Mówią ze nie ma problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boleslaw03121985 Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Witam wszystkich jest tam ktoś jeszcze jestem z okolic dublina pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.