Skocz do zawartości

Irlandia

sloneczny

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 months later...
hej esku

Ja juz w Dublinie 4 lata i wykrywacz tylko na urlopach w Polsce.
Słyszałem o kilku Polakach z wykrywaczami spotykanych na plażach.
Znajdujesz coś ciekawego?

A ci farmerzy to znajomi czy łaziłes po farmach pytając o zgode?

Kopałem w irsku ponad rok, na plażach i w parkach mijałem gardianów, to w najgorszym razie pytali czy znalazłem cos ciekawego i szli dalej.
Chłopa trzeba zapytać czy można łazić po polu bo inaczej rozjedzie pikapem albo poszczuje baranami.

sza.man prawde mowiac to troche boje sie łazic po domach irlandzkich chlopów. Czasy recesji powodują tu wrogie nastawienie do imigrantów a chłop to chłop...
Bede sie musiał przełamać. Moze pojeździc po farmach i popytac zanim sprowadze wykrywacz.

Coś fajnego znajdowałeś na plażach?

głównie stare ichnie funty,poza tym syf.Nie wiem jak jest teraz, bo zawinąłem się jak tylko zaczęło siadać.
Ale nawet za dobrych czasów było tak, że jak wlazłes komus bez pytania na pole, to tak jakby u nas wejsc do sypialni i położyć się koło cudzej żony.

MaciekC - Wszędzie bez wyjątku trzeba pytać o pozwolenie. Wchodzenie bez niego to albo chamstwo albo ignorancja. Irlandczycy są bardzo sympatyczni, wiec się przeam i spróbuj załatwiac sobie własne pola. Jeśli chodzi o plaże to wymagają trochę badań bo Irlandia ma dość bujną przeszłość i warto zrezygnować z współczesnych zgub i zainteresować się znaleziskami pochodzącymi z wraków.

Pozdrawiam

VW

• 1 month later...
Nie wytrzymałem!

Idzie do mnie z Rzeczypospolitej Omega 8000 :D

Chciałem dać zarobić polskim konstruktorom i sprawić sobie rutuska argo ale niestety nie chcieli sie wysilić na wysyłkę zagraniczną. Szkoda bo klient uciekł.

• 10 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie