Skocz do zawartości
  • 0

Ustnik ??

Jaro5

Pytanie

Napisano

Witam.
W sobote znalazłem taki oto przedmiot. Długość 80 mm, największa srednica 26 mm, materiał najprawdopodobniej brąz (jak na swoje wymiary jest bardzo ciężki). Według mnie jest to ustnik do trąbki. Jeśli ktoś potrafi dokładnie zidentyfikować i chociaz w przybliżeniu określić wiek tego przedmiotu to bedę wdzięczny.
Pozdrawiam

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jacoby>to ciekawe okreslenie-,,element większej całości''-u nas nazywa sie to ,,cóś od czegóś'':-) pozdro
Napisano
Też mi to wygląda na ustnik. Stawiam na koniec XIX - początek XXw.
O ile dobrze widzę, to był chyba jednak niklowany.
Napisano
No i znowu się zaczęło !!! :D
Jarek rzuć to w diabły bo znowu skończymy w warzywniaku, a ty muzykiem i tak nie będziesz to na co Ci ustnik do trąbki!!! :D
Napisano
Witam.
To sprawa załatwiona.Ale powiem szczerze-post Landminera wywołal delikatny (zaznaczam)uśmiech.Największe problemy zawsze są z takimi elementami większej całości".Nazywamy tak z kumplem zawsze coś,czego nie jesteśmy w stanie okreslić.
I sprawa jest wyjaśniona.
Landminer-też to dobrze załatwiłeś.
Pozdrawiam wszystkich.
Napisano

Witam.
W sobote znalazłem taki oto przedmiot. Długość 80 mm, największa srednica 26 mm, materiał najprawdopodobniej brąz (jak na swoje wymiary jest bardzo ciężki). Według mnie jest to ustnik do trąbki. Jeśli ktoś potrafi dokładnie zidentyfikować i chociaz w przybliżeniu określić wiek tego przedmiotu to bedę wdzięczny.
Pozdrawiam

Napisano
Nie, nie ma nawet śladów gwintu, a całość nie jest wytarta, więc gdyby był to byłby doskonale widoczny.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie