kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Proszę o pomoc.Karbowana, z jedną kieszenią wewnętrzną i dwoma zewnętrznymi. Jest z tyłu pasek ściągający. Mankiety rękawów zapinane na guziki (takie jak z przodu). Bez kołnierza.
maxikasek Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 podobną tylko granatową mój staruszek dostał na budowie za PRL-u :-).
kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Proszę o pomoc.Karbowana, z jedną kieszenią wewnętrzną i dwoma zewnętrznymi. Jest z tyłu pasek ściągający. Mankiety rękawów zapinane na guziki (takie jak z przodu). Bez kołnierza.
kloki Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Taki stempelek. W prostokącie 111 i ponizej 43.Pozdrawiam i proszę o id.
kloki Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Napisano 17 Lipiec 2007 No nie wierzę, że nie ma na tym forum specjalisty od Armii Czerwonej...
kloki Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Witam.A czy moglibyście podać mi jej przybliżoną wartość? Pytam, bo nie wiem czy opłaca się dać za nią 50 zł....Pozdrawiam.
Towarzysz Iwan Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Waciak-tiełogriejka. W tej postaci, późniejszy - brak wykładanego kołnierza (Sierżant z fotki nosi wersję wczesną, kołnierz dostosowany do piatlic wz.35), ten to produkcja wzwyż 43 (nie mam WTech - opieram się na Szalicie). Czy warto? Jeśli do rekonstrukcji, to myślę, że tak - kolor kanoniczny, dziur nie ma, ogólnie porządne...Aha - jak wspomnieli Koledzy, ten krój się przyjął na budowach. Sam dałem się prawie złapać na podobny, o kroju identycznym, wyblakły tak, że prawdziwy granatowy kolor wyszedł na wewnętrznej kołnierza - poza tym, jedyna różnica to metka polska...
Łukasz Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Witam!Wygląda ok. Jednak wojenna to chyba nie jest...Pozdrawiam, Łukasz
Pytanie
kloki
Proszę o pomoc.
Karbowana, z jedną kieszenią wewnętrzną i dwoma zewnętrznymi. Jest z tyłu pasek ściągający. Mankiety rękawów zapinane na guziki (takie jak z przodu). Bez kołnierza.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.