Skocz do zawartości
  • 0

Radziecka kurtka zimowa M31?

kloki

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc.
Karbowana, z jedną kieszenią wewnętrzną i dwoma zewnętrznymi. Jest z tyłu pasek ściągający. Mankiety rękawów zapinane na guziki (takie jak z przodu). Bez kołnierza.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc.
Karbowana, z jedną kieszenią wewnętrzną i dwoma zewnętrznymi. Jest z tyłu pasek ściągający. Mankiety rękawów zapinane na guziki (takie jak z przodu). Bez kołnierza.

Napisano
Witam.
A czy moglibyście podać mi jej przybliżoną wartość? Pytam, bo nie wiem czy opłaca się dać za nią 50 zł....
Pozdrawiam.
Napisano
Waciak-tiełogriejka. W tej postaci, późniejszy - brak wykładanego kołnierza (Sierżant z fotki nosi wersję wczesną, kołnierz dostosowany do piatlic wz.35), ten to produkcja wzwyż 43 (nie mam WTech - opieram się na Szalicie).

Czy warto? Jeśli do rekonstrukcji, to myślę, że tak - kolor kanoniczny, dziur nie ma, ogólnie porządne...

Aha - jak wspomnieli Koledzy, ten krój się przyjął na budowach. Sam dałem się prawie złapać na podobny, o kroju identycznym, wyblakły tak, że prawdziwy granatowy kolor wyszedł na wewnętrznej kołnierza - poza tym, jedyna różnica to metka polska...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie