tarawa Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 Witam, Mam male pytanie odnosnie pewnej kolekcji. Mam kontakt z czlowiekiem w Anglii ktory ma do przedania takei oto rzeczy. Cena za calosc wnosi 1200 funtow (cos ponad 7000zl). Chetnie poznam jakies komentarze czy warto cz nie. Poki co zarezerwowalem bo uwazam, ze warto. Gwiazdki na czapce sa na bank powojenne ale to zawsze mozna usunac. Rogatywka jest polowa i nie wchodzi w zestaw. Cos mi sie wydaje, ze PRL bo nie ma skorzanego potnika. Orzel a niej tez raczej PSZ na zachodzi. W sklad setu wchodzi mundur, pas, szabla z zabka, rogatywka, lornetka, kompas (dwoch ostatnich nie robile zdjec bo na pewno sa dobre). Chetnie poznam opinie. Z gory dziekuje i pozdrawiam
tarawa Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 rogatywka sprzaczka. troche mnie astanawia bo nie widzialem takich. zazwyczaj sa zaokraglone. moze roznica producenta??
tarawa Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 szabla wz. 21/22 wykonanie Borowski. Remblak troche zfatygowany i sztywny. Mysle, ze da sie go odratowac. Czy zabka jest dobra?
tarawa Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 czy potnik we wrzesniowych nie byl skorzany? ten jest z czarego materialu. klamerka jest metalowa
farby Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Tarawa wyslij mi email pod piechota1939@hotmail.com napisze ci naco musisz uwarzac. Z tym mundurkiem jest pare rzeczy o ktore bym sie martwil.
marek123 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Jesli szabla jest dobra to ten cały zestaw to dla mnie okazja. Jesli nie to zaczałbym juz liczyc ;-) rogatywa polowa to lwp oficerska nie wiem bo sie nie znam :/
marek123 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 tarawa napisz do mnie tysz dambek7@wp.pl napisze ci jeszcze co nieco ;-)
tarawa Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Napisano 16 Lipiec 2007 Szabla na bank dobra. Co do rogatywki polowej to tylko tak pytm bo i tak nie wchodzi w sklad zestawu. Jeszcze tak jak pisalem jest w zestawie lornetka w futeral, doba na pewno z iciami PZO i kompas wz. M.K 32 z Gerlacha.
bolas Napisano 20 Lipiec 2007 Napisano 20 Lipiec 2007 Moim zdaniem nic poza szablą,lornetką i ew. kompasem nie jest warte zainteresowania pod kątem kolekcji 1939.
tarawa Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Napisano 23 Lipiec 2007 Dlaczego tak uwazasz? Czy mozesz podac co budzi Twoje podejzenia? Kazde slowo w temacie mile widziane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.