Skocz do zawartości

Walki o Poznań

Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z tym co napisałem chcę jeszcze raz podziękować .
Tak więc bardzo specjale podziękowania dla dowódców oraz żołnierzy 17 Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej 7 batalionu strzelców konnych.
Dziękuje panowie, że byliście z nami każdego dnia naszego Święta i braliście w nim czynny udział.

Dziękuje za przyjazd do Poznania i zaufanie, że nie będzie to stracony dzień kolegom z:

TGRH - odtwarzająca żołnierzy sowieckich
Stowarzyszenie Pomerania 1945 wystawiła dwie sekcje żołnierzy sowieckich oraz Waffen ss
SGRH Festung Breslau -przedstawiło dioramę obozu niemieckiego
GRH Wiking
LTGRH –sekcja żołnierzy sowieckich
SGRH 3 Bastion Grolman wystawiło trzy formacje
a. sekcja polska cytadelowcy
b. sekcja niemiecka /oddział szturmowy wh
c. sekcja powstania wielkopolskiego /przedstawiła obóz z okresu powstania wielkopolskiego- działająca kuchnia z punktem werbunkowy, oraz stoisko informacyjne.

Specjalne podziękowania dla Kapitana Tomasza Ogrodniczuka i jego załogi z Muzeum Broni Pancernej przy Centrum Wyszkolenia Wojsk Lądowych w Poznaniu za błyskawiczne przygotowanie sprzętu do bitwy.
Nie sposób pominąć kolekcjonerów, których sprzęt mogliśmy podziwiać na Malcie dziękujemy Panu Jackowi Kopczyńskiemu oraz Panu Andrzejowi Frankowskiemu.

Specjalne podziękowanie dla Pana Andrzeja Frankowskiego za błyskawiczne uszycie mundurów.

Dziękujemy kolegom pirotechnikom Panu Markowi z Torunia że mimo innych zadań przybył na naszą imprezę.

Jeśli niechcący pominąłem kogoś bardzo przepraszam
Pozdrawim

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie