kucek Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Czyli to już trzecia intytucja która bierze się za Bliznę? Najpierw Nadleśnictwo, potem Sikorski, a teraz Muzeum Regionalne w Dębicy też planuje coś robić. Ps. fajnie by było gdyby w programach redaktora Sikorskiego było więcej prawdy niż legend"...
lokfan Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Nie kucek Nie ma żadnej trzeciej ,drugiej czy pierwszej instytucji.Cała zabawa" polega na tym ,aby połączyć ludzi ,czy też instytucje dla dobra sprawy. Tak jak już wcześniej napisałem, to czy przed nami ktoś kopał,i wydobył części nie jest w sumie istotne. Działania red. Sikorskiego , jacka1, nadleśnictwa i wielu jeszcze innych ludzi ,dowiodły ,że jest naprawdę mnóstwo dobrej woli i chęci działania by,mimo różnych intencji czy podejścia do tematu sprawa rewitalizacji, a wraz z nią i historii tego terenu została rozpoczęta. To co zostało tam zrobione to zaledwie muśnięcie" sprawy. Przed wszystkimi jeszcze mnóstwo pracy i zapewne problemów do rozwiązania ,zaś cała akcja miała na celu właśnie nawiązanie współpracy ludzi którym zależy na przypomnieniu i szerszemu udostępnieniu kompleksu i rozwikłaniu jego tajemnic. Wobec tego uważam, że każda pomoc czy współpraca jest pożądana dla dobra tego projektu!lokfan
wojwoj Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 lokfan, dzięki, pomogę, ile się da.Tyle że - niestety - Blizna ma mało medialne" położenie geograficzne...Zapraszam do Heidekraut :)Pozdr
jacek1 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 WitamJeżeli nic się nie zmieni, to sobota, niedziela będzie kolejne spotkanie w Bliźnie.
lokfan Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Witam!jacek1 ale nie w tą tylko przyszłą 10-11. Mam prośbę do Ciebie prześlij mi swój nowy numer tel na priv. Padła mi karta w telefonie i nie mogę odzyskać danych. Zadzwonię.Pozdrawiam!lokfan
jacek1 Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 WitamPo długich konsultacjach okazuje się, że jednak w tą sobotę tj.3,4 listopada. Więc jeszcze raz wszyscy chętni zapraszamy do Blizny.Jacek
pucha Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Wstępnie zgłaszam się na sobotę jeśli można. Przywiozę jeszcze raz sprzęt to spróbujemy coś nowego znaleźć.Przy okazji - czy program Było..." o Bliźnie i odkopywaniu hali był już emitowany a jeśli nie to kiedy można się spodziewać?
kucek Napisano 31 Październik 2007 Napisano 31 Październik 2007 Jacek, a co tam się bedzie działo? Jeśli coś ciekawego to może wpadniemy z kolegą bo już wróciłem (niestety :)pzdr
jacek1 Napisano 1 Listopad 2007 Napisano 1 Listopad 2007 WitamTak dokładnie to nie wiem ale myślę że jest do sprawdzenia ten zasypany lej w lesie. Na niedzielę jest zaplanowane spotkanie z partyzantami z oddziału Zapory -o ile się nie mylę, ale nie znam szczegółów.
nuchacz Napisano 9 Listopad 2007 Napisano 9 Listopad 2007 Witam.Ostatnie spotkanie pasjonatów Blizny odbyło sie 3 i 4 listopada br.Znaleziono dużo ciekawych części elektronicznych od V 2 robione były fotki ,mam prośbę do szanownych kolegów z ekipy , dajcie trochę fotek na forum bo jest co oglądać.Serdecznie pozdrawiam wszystkich.
pucha Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 Co prawda większość czasu chodziłem swoimi ścieżkami, ale ten wspaniały okaz obfociłem.
pucha Napisano 10 Listopad 2007 Napisano 10 Listopad 2007 zbliżenie kondensatora: 1 mikro farad, 250V napięcia zmiennego.
nuchacz Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 witamdzięki uprzejmości, zaangażowaniu jak również zamiłowaniu do historii poligonu V-2 kolegi Janusza ze straży pożarnej załączam zdjęcia ostatnich znalezisk z 3 i 4 listopada br.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.