ZUBIKED Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 Witam !!!To efekt mojego pobytu na skupie złomu.Prosze o identyfikacje tych dwóch przedmiotów
pomsee Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Peryskom jest niemiecki z II wojny - ma kod producenta cme".
pomsee Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Zaponiałem dodać, że cme" jest to waffenamt fabryki: -Gebr. Wichmann, Zeichengeräte, Vermessung-Instrumente, Berlin NW 7
ZUBIKED Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Hmmmm.... SuperA moze ktoś wie od jakiego taigera " wymontowany ?
ZUBIKED Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 Witam !!!To efekt mojego pobytu na skupie złomu.Prosze o identyfikacje tych dwóch przedmiotów
ZUBIKED Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 I widoczek , jak na obrazka ...Raz jeszce proszę o kilka słów dotyczących tychże przedmiotow.Pozdrawiam
pomsee Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Jest to przyrzad (a raczej jego część) optyczny do pomiaru katow poziomych i pionowych (rodzaj teodolitu) zwany RK31 (Richtkreis 31). Używany do kierowania ogniem tak i artylerii jak i karabinów maszynowych. Oczywiście używany przez Niemców w czasie 2 wojny. Fotka przedstawia przyrząd w całości.
Pytanie
ZUBIKED
Witam !!!
To efekt mojego pobytu na skupie złomu.
Prosze o identyfikacje tych dwóch przedmiotów
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.