Spyder Napisano 15 Czerwiec 2002 Autor Napisano 15 Czerwiec 2002 Witam.Dzisiaj upływa termin nadsyłania projektów. W czasie oczekiwania na oficjalne głosowanie, proponuję wypowiedzieć się o projektach na forum.W moim wypadku w grę wchodzą tylko dwa z nich. Są to:1. Projekt nadesłany przez Boardi'ego;2. Projekt nadesłany przez Ubi'ego.Ciekawy jestem Waszego zdania.Do Bociana - głosowanie powinno odbyć się jak najszybciej.Pozdrawiam.Paweł Spyder" Liszewski
Gość Napisano 15 Czerwiec 2002 Napisano 15 Czerwiec 2002 mnie najbardziej podoba sie klasyczny bociana tyle ze tlo dalbym bialoczerwoneco wy na to
Hartmann Napisano 15 Czerwiec 2002 Napisano 15 Czerwiec 2002 Z powodu koligacji rodzinnych nie mogę się wypowiadać.Hartmann
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Jak każdy szanujący się konkurs - powinien być przedłużony...(do końca miesiąca)1 napłynie wiecej propozycji2 bedzie w czym wybierać (teraz też jest)3 inne powodyten post ma charakter propozycji i nie zamierzam sie z nikim kłocić że zasady były wszystkim znane. pozdrawiam
BISIK Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Popieram Jaśka w 100%. Według mnie to ma byc plakietka-logo-synbol a nie wizytówka z podtekstem. Uważam, że projekt Bociana choć bardzo prosty (a może właśnie dlatego, że taki prosty) jest najlepszy. Pozostaje kwestia doboru kolorystyki i samych gwiazd tzn. iloramiennne gwiazdy. Sam nie widziałem broszy poszukiwaczy i dlatego nie wiem jakie są tam gwiazdy.
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Łatwo krytykować innych nie dając w zamian swojego pomysłu. Ale postanowiłem podejść do tego z odrobiną humoru. Bo czy drodzy poństwo mamy zamiar w swoim herbie" afiszować się z pociskami i skrzyżowanymi saperkami i wykrywaczami albo mieć w niepewnej sytuacji prawnej na samochodzie nalepkę z treścią Przyszedłem, zobaczyłem, za............". Mam ogromny sentyment do znaku siedmiu gwiazd ale czy nie kojarzy się z UE i czy nie jest z tego powodu banalny. Pierwszy raz spotkałem się z tym znakiem w książce Wojciecha Krysztoforskiego Współcześni poszukiwacze skarbów" wiele lat temu i pewnie ta książka, moim zdaniem świetna do teraz pobudza wyobraźnię poszukiwaczy. Jestem za tą symboliką z pewnym jak wyżej ale. Nalepka ze znakiem X kojarzy się z pewnym serialem a pozostała część z tej serii zdaje się mówić...traf we mnie albo do mnie bo jak nic kojarzy się z logo pewnej firmy z pod Warszawy. Tak, wiem, zdjęcie jest z innej perspektywy. Na deser zostawiłem sobie plakietkę z nieśmiertelnym UOP i mi kojarzy się ona z Uwaga Ostry Pies, ciekawe czy z psem ogrodnika czy to może jakaś konkretna rasa, może hart. Łączcie się", no o to trzeba spytać się jakiegoś kynologa bo mezalians murowany bez tej wiedzy. Bez urazy panowie autorzy. Wszystkim gratuluję inwencji twórczej ale na każde dzieło należy spojrzeć też od strony odbiorcy. A ja jestem teraz odbiorcą i tak te prace odbieram. Qaz
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Faktycznie najlatwiejszym zadaniem jest krytykowanie innych..Ale nawet krytyka musi byc przeprowadzona z logika i sensem.Przyczepic mozna sie zawsze niemal do wszystkiego poniewaz kazdy z zamieszczonych tu pomyslow jest rzecza indywidualna, a gust nie podlega krytyce"..! proponuje pozostawic ocene szerszemu gronu. Wypowiedz Qaz'a traktuje jedynie jako humorystyczna wersje opisu przedstawionych prac. Z drugiej strony odpowiadajac na zarzuty" co do mojej propozycji...X kojarzy sie ewidentnie z konkretnym filmem... ale czy wypuszczajac sie ze sprzetem nie wyruszamy na poszukiwanie niewiadomego...? nigdy nie wiesz na co trafisz...niewypal, meteoryt, fragment czolgu czy jakies nowe dziwne korytarze...to jest wlasnie to X...(no chyba ze Qaz zawsze trafia te same fanty..)A co do celownika..:)) loga firmy z w-wy nie znam po jestem z drugiego konca kraju...celownik, a moze siatka radaru...? kazdy odbierze to jak chce...jest w kazdym razie motyw militarny..moim zdaniem sluszny..P.S jestem ciekaw czego moj przedmowca uzywa do poszukiwan..bo jak nie saperki i szperaczy to ...moze posluguje sie lepsza technika satelitarna..?ja nie mam takich mozliwosci i zakladam, ze wiekszosc z bedacych na liscie poszukiwaczy tez nie. (chociaz chetnie przylaczylbym sie do kogos z takim sprzetem).Qaz wyslij swoj pomysl po za konkursem to zobaczymy co sadza o nim inni...:)) To w ramach humorystycznych odpowiedzi na plakietki...
Bocian Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Bocian- prywatny:Osobiście podoba mi się projekt Boardiego. Bocian- służbowy:głosowanie będzie lada chwila.
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Osobiscie jestem za wersja BOARDA, ale z malymi zmianami.1. Bez gwiazd2. Saperka i wykrywacz w lepszym wykonaniu, cewka i saperka w dol3. Inny napis: na gorze Poszukiwacz(ka) skarbow", na dole Treasure hunter" (to bedzie -international-) :-)))Inne wersje odpadaja:Mariusz i Ubi- to takie zbyt militarne. Kojarzy sie z jakimis klubami strzeleckimi, a to bardziej odstrasza, przewaznie na Zachodzie.Bocian- wyglada na Izraelska ambasade :-))))BBasia- znam to????Scully- UOP nie musze chyba opisywac (choc zostalo rozwiazane)
Jasiek Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Jestem za projektem Bociana poniewaz miało byc dla wtajemniczonych,nie bede głosował za zadna plakietka gdzie jest wykrywacz poniewaz nie wszyscy poszukiwacze chodza z wykrywaczami.Pozdrawiam Jasiek
boardi Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Witam. Jako chyba najmłodszy z Was tutaj wszystkich zgromadzonych a za razem autor jednego z projektów chciałbym powiedzieć, że każdy z projektów ma coś w sobie. Projektant każdego z nich miał na celu pokazanie czegoś co osobiście kojarzy mu się z tego rodzaju plakietką czy naszywką. Nie będę się wypowiadał na temat innych wzorów, ani reklamował swojego.Myślę, że projekty powinny być oceniane według własnych kryteriów, a zarazem według symboliki.Co do tego X to ja bardzo lubie ten serial o ile można to tak nazwać :) i myślę, że ten znak wcale nie jest taki straszny za jaki się go uważa.Jeszcze cos do Mr. X:Ad.1 Jest tam wersja bez gwiazd i napisówAd.2 To jest tylko wzór, a poza tym zezwalam na zmianę ułożenia - only for Bocian & Inc :))Ad.3 Patrz wyżejA myślę, że kwestię Obrony Państwa zostawię bez komentarza :)boardi
Gość Napisano 16 Czerwiec 2002 Napisano 16 Czerwiec 2002 Dodatek:Mialem oczywiscie na mysli wzor BOARDA nr.4 + moje polepszenia.
Bocian Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Projekt ten dokładnie skopiowałem z książki Wojciecha Krysztoforskiego Współcześni Poszukiwacze Skarbów" z 80 roku.Oczywiście w oryginale wygląda o wiele lepiej. Myslę że co do dokładnego wyglądu wszystkich tu prezentowanych projektów musiałby się odnieść profesjonalny grafik. Druk naklejek również ma swoje ograniczenia, zarówno jeżeli chodzi o szczegóły jak i kolorystykę.
Gość Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Witam.Brosza Bractwa Siedmiu Gwiazd Bociana to dokładnie taki sam symbol jak z okładki książki Współcześni poszukiwacze skarbów" Krysztoforskiego. Wydała to Młodzieżowa Agencja Wydawnicza w 1980 roku. Ten symbol ma swoją historię i nie można dywagować czy gwiazdy mają pięć, sześć czy siedem ramiom. Mają tyle ile widać i nic tu zmienić nie można. Cytat z wstępu ...Poszukiwacze skarbów... Przed wiekami należeli do tajemnego Bractwa Siedmiu Gwiazd. Spotykali się na Solnym Rynku we Wrocławiu, a ich znakiem rozpoznawczym była brosza lub spinka z siedmioma gwiazdami. Siedem bowiem ciał niebieskich, a w tym Słońce i Księżyc, patronuje poszukiwaczom"... Koniec cytatu. Ma ten znak swoje uzasadnienie historyczne ale i tu znaleźć można wiele podtekstów. Wcale nie trzeba być przesadnie up........m. Też jestem za tym symbolem ale ktoś rzucił hasło do przedłużenia konkursu. Dobry pomysł :)))))))Qaz
Gość Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Bocian o kilka sekund wcześniej dodałeś swój komentarz ale OK.
Gość Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Oj Panowie, wam to nik nie dogodzi. Przed konkursem to każdy:- żeby była tajemnicz,- żeby się nie kojażyła,- żeby był wykrywacz,- żeby coś symbolizował,- symbol cewki, itd. itd,a po konkursie:- bo x t za bardzo tajemnicza,- bo z celownikiem (wprawdzie celownik to raczej koło z krzyżem:)),- bo saperka i łopatka to się za bardzo kojaży,- bo amunicja to za militarne (a co my k...wa grzyby zbieramy).Mam w związku z tym propozycję, może nie głosować na najlepszą plakietkę a na poszczególne elementy z tychże. Może wtedy krytykanci (zwłaszcza ci którzy nic nie nadesłali) znajdą coś dla siebie. Proponuję tarczę z projektu 1, na niej z boku postać z wykrywaczm z projektu 7, na drugim boku siedem gwiazdek które są na kilku innych projektach, tło biało-czerwone które też się pojawiło na dwóch, a i UOP też można gdzieś wcisnąć (to oczywiście żart). Może wtedy jakoś si dogadacie (dogadamy).Pozdrawiam.
Gość Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Do Bociana. Jak będzie wyglądało głosowanie z dużych sieci, firmowych lub blokowych opartych na SDI. Jak na razie wyprzedziłem kolegów w firmie i już ich głosy nie są przyjmowane. Dodam że cała firma wisi na jednym IP.
Bocian Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Tak naprawdę to nie ma złotego środka jeżeli chodzi o zabezpieczenie takich głosowań-sond przed manipulacjami. Wykazała to juz pierwsza sonda w serwisie. Są dwa sposoby i oba posiadają wady. Nie będziemy tutaj roztrząsać problemów technicznych na forum. Fakt jest taki że jest to utrudnienie w takich sieciach. Moim zadaniem było zmniejszenie ryzyka manipulacji i wybrałem lepsze zło.Wszelkie dyskusje w sprawach technicznych proponuję przenieść na priv. EOT
boardi Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Ja jeszcze chciałem powiedzieć coś odnośnie poprzednich postów.Więc, te plakietki powinni w jakimś stopniu oceniać odwiedzający stronę, a potem z tych najlepszych powinna jeszcze wybrać redakcja według takich kryteriów:- jakość wydrukowanej plakietki- kolorystykai wszelkie inne ale" co do technicznego punktu widzenia :)boardi
Bocian Napisano 17 Czerwiec 2002 Napisano 17 Czerwiec 2002 Na stronie głównej jest odnośnik w nowościach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.