Skocz do zawartości

moja piękna tablica i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zaprezentować swoje małe odkrycia - nie wiele ich jest ale cieszą oko. - ota tablica rejestracyjna od motocykla - Gorzów Wielkopolski - podświetlana lampką - wspaniale zaochował sie znaczek

i na koniec dość nie sympatyczna rzecz - odłamek od bomy FAB 250 - typowa radziecka ćwierćtonówka - aż strach pomysleć jaką to miało siłę - ścianki miały prawie 20 mm grubości - te dwa odlamki ważą ok 12-15 kg

Szkielet siodełka tylnego prod. niemieckiej.Praktycznie może być od każdego motocykla.Mocowane na bagażniku.Przypuszczalnie poszycie było firmy Drilastic.Wystający z przodu cycek" jest fragmentem urządzenie do naciągu sprężyny ustalającej twardość siodła za pomocą pokrętła.

Tak to wiem - kiedys otrzymałem pełne informacje na temat tego siodełka - To typowe uniewrsalne siodło wahliwe z gumowym pokryciem Drilastic.
ten egzemplarz jest na dużego Drilastica. jaki był stosowany między innymi w
BMW R-12 i NSU 601 OSL.

Występował również inny typ tego siodła na średniego Drilastica - wóczas zamiast płaskowniak w tylnej części mocowania gumy wystepowała blaszka wytłoczka.

Siodła te były bardzo wygodne z regulacją sprężynowania - mozliwe więc było dopasowanie do wagi pasażera.
mocowanie do bagażnika na łapy rozpierane śrubą rzymską ( z tyłu ) oraz i zwyłę mocowania zwe śrubą i łapką z płaskownika ( z przodu )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie