Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o id

japko

Pytanie

Napisano

Witam. Może ktoś wie coż to za odznaka/przywieszka? Na górnesz szarfie naps Andenken von Russland", a po bokach 1914 i 1915. Średnica 30mm. Okolice Warszawy. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W.g mnie sztuka okopowa".Szkop był w Rosji coś znalazł zdobył" wygrawerował Pamiątka z Rosji"i zgubił,odbili mu.
Napisano
Z drugiej strony jest zupełnie płaskie, bez rzadnych zaczepów, mocowań czy śladów po czymś takim.
Napisano
Podejrzewam, że jest to z czasu kiedy Niemcy odbili Rosjanom Warszawę... tzn 1915, ponieważ mam stamtąd jeszcze posrebrzany pierścień/sygnet... i tu ciekawostka z trupią czaszką!!! i napisem Warschau 1915 i chyba oznaczeniem oddziału 5 łamane na VIII. Nie mam zdjęcia bo na skanerze słabo pierścień wychodzi. Ale jak by ktoś koniecznie chciał to zobaczyć i pomóc mi w id, to spróbuję zrobić.
Napisano

Witam. Może ktoś wie coż to za odznaka/przywieszka? Na górnesz szarfie naps Andenken von Russland", a po bokach 1914 i 1915. Średnica 30mm. Okolice Warszawy. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie