Skocz do zawartości

Wydobycie Ju 52 kolo wyspy Leros!!!!!!

sten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nurkowie Greckiego Lotnictwa wydobyli Ciotke Ju, wrak maszyny znajdowal sie na glebokosci 41m.10 dniowa akcja kosztowala 40ooo€.

http://www.pathfinder-germany.de/Fallschirmjaegergruppe/Report/Germanjumpship.html
Ciotka zostala zestrzelona w 1943(operacja Leopard), przez obrone plot wyspy(po zrzuceniu spadachroniarzy)we wraku znaleziono resztki pilotow,bron osobista,chelmy i aparat fotograficzny Leica z filmem w srodku(film ma zostac wywolany)

Tante ju ma zostac odrestaurowana.Niedaleko od miejsca wydobycia maszyny namierzono 2gi wrak Ju 52 ktory zostanie rowniez wydobyta.

Pzdr.
sten
Napisano
Czy lotnictwo greckie oprócz nurków posiada także swoją marynarkę lotniczą? :)
Napisano
Ludzie, (znowu słownićtwo) nie ma czegoś takiego jak marynarka lotnicza, ale za to jest lotnictwo morskie.
Pozdrawiam
mac
Napisano
Pozatym zobacz w Jane'sie lotniczym, jeśli masz dostęp. Powinien być w bibliotece najbliższej szkoły wojskowej.
pozdrawiam
mac
Napisano
:) :) :)
sorry, Mac, ale nie załapałeś mojego żartu
:)
pzdr
Napisano
sorki grek, ale już nie wiem z kim można żartować, granica między idiotami, debilami albo innymi ieuczonymi" dawno się zatarła.
pozdrawiam
mac
Napisano
A mnie nurtuje jeszcze ten film. Trochę w wodzie przeleżał, woda mu nie zaszkodzi??? Da radę coś z tego wyciągnąc ?

Pozdrawiam
Napisano
Witam
Nie odbijam piłki. Wnioskuję że też jesteś po szkole i myślę że też cię powinny drażnić problemy słownictwa jakie u nas występują. Oglądałem ostatnio program na NATIONAL GEOGRAFIC o exploracji HOODA i BISMARCK-a i mocno się zdziwiłem słysząc że okręt ma dwie strony(nie burty), sciany (nie szoty), podłogę(nie pokład), ma też przód i tył(nie dziób i rufę), a i to że HOOD miał maszt na rufie na którym podnosiło się wielką banderę(nie flagsztog) i wiele wiele innych.
pozdrawiam
mac
Napisano
Panowie esteśmy polakami, chyba wszyscy?? Bo jeżeli kotoś jest obcokrjowcem to z góry przepraszam za uogólnie.
Ale wracając do tematu, musimy dbać o nasz języ a nie zalewać go jakimiś frazeologicznymi dziwolągami. A co do niekompetencji dziennikarzy telewizyjnych to jest to nagminne wystarczy pooglądać troszkę telewizji mówię tu o ambitniejszych programach niż MTV i VIVA

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie