sten Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 nurkowie Greckiego Lotnictwa wydobyli Ciotke Ju, wrak maszyny znajdowal sie na glebokosci 41m.10 dniowa akcja kosztowala 40ooo€.http://www.pathfinder-germany.de/Fallschirmjaegergruppe/Report/Germanjumpship.htmlCiotka zostala zestrzelona w 1943(operacja Leopard), przez obrone plot wyspy(po zrzuceniu spadachroniarzy)we wraku znaleziono resztki pilotow,bron osobista,chelmy i aparat fotograficzny Leica z filmem w srodku(film ma zostac wywolany)Tante ju ma zostac odrestaurowana.Niedaleko od miejsca wydobycia maszyny namierzono 2gi wrak Ju 52 ktory zostanie rowniez wydobyta.Pzdr.sten
Gość Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Czy lotnictwo greckie oprócz nurków posiada także swoją marynarkę lotniczą? :)
mac Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Ludzie, (znowu słownićtwo) nie ma czegoś takiego jak marynarka lotnicza, ale za to jest lotnictwo morskie.Pozdrawiammac
mac Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Pozatym zobacz w Jane'sie lotniczym, jeśli masz dostęp. Powinien być w bibliotece najbliższej szkoły wojskowej.pozdrawiammac
Gość Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 :) :) :)sorry, Mac, ale nie załapałeś mojego żartu:)pzdr
SZZ Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Internet zszedł pod strzechy...pisać każdy może, trochę lepiej lub gorzej:-(PozdrawiamSZZ
mac Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 sorki grek, ale już nie wiem z kim można żartować, granica między idiotami, debilami albo innymi ieuczonymi" dawno się zatarła.pozdrawiam mac
vonadamski Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Witam!!!Niestety zawiodlem sie twa wypowiedzia mac :( ... i wiecej nic nie powiem nawet jesli odbijesz pilke :(Z powazaniem vonadamski
mongo Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 A mnie nurtuje jeszcze ten film. Trochę w wodzie przeleżał, woda mu nie zaszkodzi??? Da radę coś z tego wyciągnąc ?Pozdrawiam
michalczewski Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Mongo- jak powiadaja starozytni Rosjanie ktorych nigdy nie bylo alumunum pane aluminum"
mac Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 WitamNie odbijam piłki. Wnioskuję że też jesteś po szkole i myślę że też cię powinny drażnić problemy słownictwa jakie u nas występują. Oglądałem ostatnio program na NATIONAL GEOGRAFIC o exploracji HOODA i BISMARCK-a i mocno się zdziwiłem słysząc że okręt ma dwie strony(nie burty), sciany (nie szoty), podłogę(nie pokład), ma też przód i tył(nie dziób i rufę), a i to że HOOD miał maszt na rufie na którym podnosiło się wielką banderę(nie flagsztog) i wiele wiele innych. pozdrawiam mac
Orto Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Panowie esteśmy polakami, chyba wszyscy?? Bo jeżeli kotoś jest obcokrjowcem to z góry przepraszam za uogólnie.Ale wracając do tematu, musimy dbać o nasz języ a nie zalewać go jakimiś frazeologicznymi dziwolągami. A co do niekompetencji dziennikarzy telewizyjnych to jest to nagminne wystarczy pooglądać troszkę telewizji mówię tu o ambitniejszych programach niż MTV i VIVA
Orto Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Sorki za błędy ale z klawiatórą nie jestem jeszcze a pan bratpozdrawiam orto
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.