henry99 Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 A jeśli chodzi o opcję azjatycką, ktoś już sobie coś z dalekiego wschodu sprowadzał? Jeśli ktoś trafił na coś dobrego jakościowo to miło by było, gdyby mi dał znać na privie :P Bo np. ciężko jest dostać jakieś dobre repliki mundurów tropikalnych, czy drelichowych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 Drelichów szukaj u czechów, ja mam stamtad M43 dreliszek HBT i jest świetny, z tym ze sprowadzał mi go pewien pan i uprzedzam ze nie mam tam kontaktów ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 7 Lipiec 2007 Share Napisano 7 Lipiec 2007 Diabli nadali.. Ale wielkie dzięki za cynk ;)I tak planowałem wypad do Czech po trochę Stuff'u.. A nie znaju może gdzie są jakieś sklepy w Czechach z dobrej jakości sprzętem i umundurowaniem, czy trzeba na Czeskich rekonstrukcjach polować? (jedyny sklep Czeski jaki znam z dokładnym adresem to army shop) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ataka Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 A podobno mundury ze STURMa sprowadza pan Maciej K. z Poznania. To prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 8 Lipiec 2007 Share Napisano 8 Lipiec 2007 bez wątpienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DETER Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 aby potem mieć wizytę smutnych panów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 A wracając jeszcze do kolegi z allegro Creopob'a, czy kangurka Sturma w Splitternie sie nadaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Zależy która - te nowe (oznaczone jako NOWOŚĆ) w moim mniemaniu jest OK - gorsza niz M1944 ale sie broni, zreszta broni sie też w opinii osób w temacie odemnie bieglejszych znacznie i po przyłozeniu doń pokrowca na hełm z org tkaniny maskującej ale uszytego współcześnie. Kupiłem jak tylko wyszła i nie żałuje. Poprzedni (taki czekoladowy dziwny) wydaje mi sie za słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Ok, wielkie dzięki, bo ten wzór znacznie bardziej mi się podoba niż błotny, a nie wiedziałem skąd dobrą replikę wytrzasnąć w również dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Poczekaj do jutra Ci wrzuce foto porównanie org wzoru z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 O, będę bardzo dźwięczny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Udało mi sie cyknać dzisiaj. Po prawej org tkanina po prawej nowe sturmowskie tarnjacke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Miało być: po prawej org po lewej sturm :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Prawie idealne odwzorowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Dzięki schutze, faktycznie odwzorowanie co najmniej b.dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Biorąc pod uwagę fakt, że idealnego odwzorowania osiągnąć się nie uda (ze względu na zastrzeżenie wzoru, o ile mnie pamięć nie myli) oraz, że autentyczna tkanina spłowiała, a barwy na niej wyblakły – to trzeba przyznać, że odwzorowanie bardzo dobre.Ale co z mi z tego, jak w odtwarzanej przeze mnie jednostce kangurek w ogóle nie stosowano, a jedyne maskowanie jakie było w niej używane to pokrowce na hełmy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_m Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Może to nie mundur, ale pragnę napisać co sądze o pokrowcu na manierkę firmy Sturm: totalny syf. Pokusiłem się na zakup bo szkoda mi oryginalnego. Ogólnie miałem dwa. Na pierwszym po nałożeniu na manierkę (z wielkim trudem ale wszedł) ukazały się dziury po wcześniej przyszytych w nie odpowiednim miejscu skórkach. Odesłałem do sprzedawcy. Bez problemu wymienił na nowy. Nowy okazał się jeszcze gorszy od poprzedniego bo nawet nie nakładając go na manierkę widać przedarcia po źle wcześniej przyszytych skórkach. O nałożeniu go na manierkę w ogóle nie ma mowy bo chyba żałowali materiału i nie da się go naciągnąć. Da się zapiąć najniższy zatrzask, ale o pozostałych można zapomnieć bo brakuje jakiś 2cm materiału. Może trafiłem na jakąś felerną partię, może ktoś posiada takowy pokrowiec tej firmy i jest ok? Więc nie wszystko co Sturm'owe jest dobre :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 A toś mnie sir-m zmartwił, bo się nad tym pokrowcem zastanawiałem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Bo cepy przerobili czeskie na niemieckie, a czeskie pokro pasuje do manierki niemieckiej M31 jak wół do karety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 a mnie jeszcze bardziej żeś zmartwił, bo ja już zamówiłem i zapłaciłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 To przerabiane pokrowce od czeskich manierek. Na niemieckie manierki są za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Ja mam pokrowiec sturmowski i po wymianie skorek na troki i przemalowaniu guzikow jest ok. Moja manierka wchodzi bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Ponieważ z mundurów mimowolnie temat zszedł na pokrowce, to po części wrócę do tematu ;)Czy ktoś wie gdzie można dostać w miarę ludzki płaszcz (najlepiej 36)? Wiem że Frankowski robi, jednakże mogę się domyślać, że jakościowo jest podobny do jego kurtek mundurowych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Henry99 – jakiś czas temu problem zakupu płaszcza WH był dyskutowany na tym forum w wątku:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=445454#445480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 k, wielkie dzięki i sry za OT ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.