Skocz do zawartości

mundur Sturma

Rekomendowane odpowiedzi

A jeśli chodzi o opcję azjatycką, ktoś już sobie coś z dalekiego wschodu sprowadzał? Jeśli ktoś trafił na coś dobrego jakościowo to miło by było, gdyby mi dał znać na privie :P Bo np. ciężko jest dostać jakieś dobre repliki mundurów tropikalnych, czy drelichowych..

• Odpowiedzi 50
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Diabli nadali.. Ale wielkie dzięki za cynk ;)I tak planowałem wypad do Czech po trochę Stuff'u.. A nie znaju może gdzie są jakieś sklepy w Czechach z dobrej jakości sprzętem i umundurowaniem, czy trzeba na Czeskich rekonstrukcjach polować? (jedyny sklep Czeski jaki znam z dokładnym adresem to army shop)

• 2 weeks later...
Zależy która - te nowe (oznaczone jako NOWOŚĆ) w moim mniemaniu jest OK - gorsza niz M1944 ale sie broni, zreszta broni sie też w opinii osób w temacie odemnie bieglejszych znacznie i po przyłozeniu doń pokrowca na hełm z org tkaniny maskującej ale uszytego współcześnie. Kupiłem jak tylko wyszła i nie żałuje. Poprzedni (taki czekoladowy dziwny) wydaje mi sie za słaby.

Biorąc pod uwagę fakt, że idealnego odwzorowania osiągnąć się nie uda (ze względu na zastrzeżenie wzoru, o ile mnie pamięć nie myli) oraz, że autentyczna tkanina spłowiała, a barwy na niej wyblakły – to trzeba przyznać, że odwzorowanie bardzo dobre.

Ale co z mi z tego, jak w odtwarzanej przeze mnie jednostce kangurek w ogóle nie stosowano, a jedyne maskowanie jakie było w niej używane to pokrowce na hełmy ;)

Może to nie mundur, ale pragnę napisać co sądze o pokrowcu na manierkę firmy Sturm: totalny syf. Pokusiłem się na zakup bo szkoda mi oryginalnego. Ogólnie miałem dwa. Na pierwszym po nałożeniu na manierkę (z wielkim trudem ale wszedł) ukazały się dziury po wcześniej przyszytych w nie odpowiednim miejscu skórkach. Odesłałem do sprzedawcy. Bez problemu wymienił na nowy. Nowy okazał się jeszcze gorszy od poprzedniego bo nawet nie nakładając go na manierkę widać przedarcia po źle wcześniej przyszytych skórkach. O nałożeniu go na manierkę w ogóle nie ma mowy bo chyba żałowali materiału i nie da się go naciągnąć. Da się zapiąć najniższy zatrzask, ale o pozostałych można zapomnieć bo brakuje jakiś 2cm materiału. Może trafiłem na jakąś felerną partię, może ktoś posiada takowy pokrowiec tej firmy i jest ok? Więc nie wszystko co Sturm'owe jest dobre :)

Ponieważ z mundurów mimowolnie temat zszedł na pokrowce, to po części wrócę do tematu ;)
Czy ktoś wie gdzie można dostać w miarę ludzki płaszcz (najlepiej 36)? Wiem że Frankowski robi, jednakże mogę się domyślać, że jakościowo jest podobny do jego kurtek mundurowych..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie