8total4 Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Napisano 3 Lipiec 2007 witam. załączam foto przedmiotu:średnica ok. 2cmwyraźny ślad mocowania szpilki (niestety odłamana)nie zauważyłem żadnych bić ani próby.prosilbym aby ktoś podał z jakiego okresu pochodzi i jakis bliższy opis, szukałem w internecie ale nic nie było.czekam na wypowiedzi :)
8total4 Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Napisano 3 Lipiec 2007 witam. załączam foto przedmiotu:średnica ok. 2cmwyraźny ślad mocowania szpilki (niestety odłamana)nie zauważyłem żadnych bić ani próby.prosilbym aby ktoś podał z jakiego okresu pochodzi i jakis bliższy opis, szukałem w internecie ale nic nie było.czekam na wypowiedzi :)
kuna Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Witaj!Tzw. korpusówka służby kwatermistrzowskiej z okresu PRL.pozdrawiammaciek
kuna Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 aha no i dla ścisłości noszone są po dziś dzień a tutaj można zobaczyć Twoją i nie tylko http://pl.wikipedia.org/wiki/Korpus%C3%B3wkapozdrawiam
Pytanie
8total4
witam. załączam foto przedmiotu:
średnica ok. 2cm
wyraźny ślad mocowania szpilki (niestety odłamana)
nie zauważyłem żadnych bić ani próby.
prosilbym aby ktoś podał z jakiego okresu pochodzi i jakis bliższy opis, szukałem w internecie ale nic nie było.
czekam na wypowiedzi :)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.