redaktor Napisano 26 Listopad 2003 Autor Napisano 26 Listopad 2003 Kochani Przyjaciele, musimy pomóc Rafałowi Krukowi, żeby wiedział że przyjaźń to nie tylko słowo. Potrzeba pieniędzy na badania specjalistyczne i byc może dalsze leczenie. Każda kwota jest ważna. wpłacajmy na konto Rafała:ING Bank Śląski50105012721000002251612574Rafał Krukz góry dziękujęIzabela Kwiecińska
kryzys1945 Napisano 26 Listopad 2003 Napisano 26 Listopad 2003 WitamCzy tu chodzi o Trgo Kruka z Będzina?
redaktor Napisano 26 Listopad 2003 Autor Napisano 26 Listopad 2003 Tak to chodzi o Rafała Kruka z Zagłębia. Wspaniałego człowieka. A przy okazji dziękuję Wszystkim, którzy zareagowali na naszą prośbę.pozdrawiamIzabela Kwiecińska
past Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Pani Redaktor proszę sprawdzić numer konta Kruka bo nie wchodzi do systemu w mBanku ?
redaktor Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 dziękuję za uwagę i po sprawdzeniu podaję prawidłowy zapis cyfr, które działają w bankach internetowych:50 1050 1272 1000 0022 5161 2574 pozdrawiam Iza Kwiecińska
Gość Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Pieniądze będą jeszcze dzisiaj wysłane.Mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Gość Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Życzę zdrowia.... !!! mnie sie udaje wychodzić na prostą z choróbskiem (odpukać!)- więc nie ma co tracić nadziei, najważniejsze to myśleć pozytywnie- jeszcze dużo dobrego przed Tobą*!!! Pozdrawiam: J*(j.w. w nawiasie- kurde stałem sie przesądny ;-D))))!
mac Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Nie znam cię osobiście Kruku. Ile mogłem tyle wysłałem. Moim zdaniem wszyscy powinniśmy trzymać się razem. Trzymaj się Krukumac
PENelektronik Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Witamy wszystkich,dowiedzieliśmy się że sprawa jest dużo poważniejsza niż do tej pory było wiadomo. Wrogiem w całej sprawie jest czas, musimy szybko działać . Bardzo dziekujemy wszystkim, którzy juz wsparli Rafała i prosimy tych którzy się wahają o pomoc.Ela i Wiesiek
Zuzka Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Spieszę z pomocą i życzeniami szybkiego powrotu do zdrowia!
Kmicic Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Mam jedno pytanie - czy ktos wie ile tego szmalu trzeba zebrać ? To mogłoby usprawnić pomoc.
mac Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 ...i co mu jest. Mam w rodzinie lekarzy, a to środowisko jest skonsolidowane. Może można pomóc w inny sposób.Pozdrawiammac
SZZ Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Witam!Może ktoś poinformowałby niewtajemniczonych - kto to jest Kruku, co mu się stało i jak mu można pomóc.PozdrawiamSZZ
kigen Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Chociaż się nie znamy osobiście to pomogę tyle na ile mnie stać!Życzę zdrowia!
ms Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 niewazne kto, liczy sie czlowiek, ale taka lakoniczna informacja mimo wszystko nie wszystkich przekonuje do otwarcia portfela.Moze faktycznie Pani redaktor warto dodac krotka wzmianke na temat przynamniej kwoty jaka nalezy zebrac - to moze po pierwsze zdopingowac do hojnosci jak rowniez - wspomniane powyzej - pomoc w inny sposob...
redaktor Napisano 28 Listopad 2003 Autor Napisano 28 Listopad 2003 już odpowiadam. Rafał Kruk, Poszukiwacz z Dąbrowy Górniczej, prowadzi wortal internetowy poszukiwaczy skarbów, www. poszukiwania.pl. W środowisku od wielu, wielu lat. Organizator Międzynarodowych Zlotów Poszukiwaczy i Eksploratorów. To tak na sucho, bo jak można przedstawić Rafała, nie popadając w egzaltację? Jest wspaniałym Przyjacielem, cudownym Człowiekiem, czarującym Mężczyzną..., któremu los taki scenariusz napisał. Kto go zna, wie o czym mówię. Obecnie walczy z chorobą, pomiędzy mniejszymi i większymi atakami, które paraliżują jego ciało. Czeka na potwierdzenie diagnozy czy to tętniak mózgu, czy... potrzebuje pieniędzy na wiele, wiele badań. Angiografia, tomograf, rezonans magnetyczny i tak dalej, a potem może operacja i rehabilitacja. Liczy się czas. Przecież musimy Wszyscy, w komplecie spotkać się na wiosennym, kolejnym Zlocie. Jeżeli potrzeba więcej informacji, proszę o kontakt, podaję moją kom. 605 117 776pozdrawiamIzabela Kwiecińska
Gość Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 niech kazdy cos od siebie da - nawet wpis tutaj, pamiec jest tez bardzo wazna. Trzymaj sie Kruku..l
PENelektronik Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Tak słowa otuchy też są ważne, ale niech nie kończy się na słowach !Ten temat miał 1200 wejść !Powiedzmy że każdy odwiedził to miejsce 5 razy.Z prostego rachunku wynika 1200 / 5 = 240.Gdyby każdy zainteresowany wpłacił po 10 zł , kwota zebrana powinna wynieśc 2 400 zł. - co starczyłoby akurat tylko na pierwsze podstawowe badania !A tyle nie ma, choć jest wielu co wpłaciło dużo więcej.
Gość Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Bocian daruj, w tej sprawie chciałbym zachować anonimowość.Mam taki może mądry ,moze nie mądry pomysł.A moze zorganizować szybką aukcję ? Na pewno są ludzie którzy chcą pomóc, ale nie mają żywej gotówki. ( tak jak ja .co prawda wpłaciłem trochę więcej niż 5 zł ale z tego co widać moja wpłata jest kroplą w morzu a więcej na dzień dzisiejszy nie mogę. ) Ale mają coś ( jakis fant, monetę ,ciekawy bagnet itp. ) co chętnie oddadzą by pomóc człowiekowi. Nie płaciłoby sie pieniędzmi ( bo już widzę zarzuty o defraudację )tylko dowodem wpłaty na konto rafała. Sam dam cos na taką aukcję , nie chcę tego robić pod swoim znanym pseudo bo znając realia obawiam się przeinaczenia moich intencji.proponuję szybko przemysleć pomysł.
ms Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 intencje sa sluszne, pomysl wrecz przedni, taka aukcja-aukcje np. na allegro z odpowiednia adnotacja moga okazac sie efektywniejsze od zbiorki zywej gotowki".jest tylko kilka kwestii echnicznych" - kto udostepni swoje konto na allegro i co wazniejsze w jaki sposob zebrac fanty (czy wyslac je wlasnie do tego co bedzie wystawial czy moze robic to na odleglosc ale tutaj obawiam sie problemow), etc
kudi Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 czescto moze zrobmy w koncu raz a dobrze?nie potrafimy sie zorganizowac ale moze uda nam sie zrobic cos dobrego i byc moze uratowac zdrowie (lub zycie) porzadnego faceta?Wchodze w kazde przedsiewziecie ktore moze pomoc zebrac kase...pozdrrobert_kudelski
ms Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 proponuje rozwinac pomysl jak wyzej - aukcje internetowe fantow, oczywiscie na rzecz KRUKAz tym ze sadzac po niklym odzewie moze okazac sie to mrzonka...
Kmicic Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 Wysłałem coś do uzupełnienia puli. A temat trzeba pchać do góry, żeby nie spadał z czołówki tego forum.
past Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 ok pomysł z aukcją jest dobry , tylko pewnie z wykonaniem będzie gorzej. Zresztą co gadać kto ma konto na allegro może wystawić jakiegoś fanta , forma płatności przedpłata i podać konto KRUKA. W tytule i opisie można napisać dla kogo. (no i liczyć na uczciwość sprzedającego) JUTRO SPRÓBUJE COŚ WYSTAWIĆ.
ms Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 to nie jest idealny pomysl, z aukcja nalezaloby zadzialac w sposob zorganizowany - zebrac fanty, jedna osoba wystawia, szablon tekstu (w ramach akcji pomocy + powolanie sie w ramach wiarygodnosci na redakcje Odkrywcy)- inaczej bedzie straszne rozporoszenie, niedowierzanie ze strony potencjalnych nabywcoiw (= brak zainteresowania), cos ktos tam wystawi albo i predzej nie po czym skonczy sie na 10zl...ale widze brak chetnych do otwarcia portfeli czy tez zbiorow.I ktos kiedys glosno krzyczal o jakiejs integracji srodowiska czy podobnych bzdurach....Pora chyba stanac przed lustrem i spojrzec prawdzie w oczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.