Skocz do zawartości

Rutus First_________Problem

ColdDemons

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!! Dzisiaj rano byłem na małym wypadzie po kilku karczmach!!! Przez 2 godzinki Rutusik działał świetnie, łapał łuseczki, guziczki, monety i inne kolorki. Później jakby jego osiągi zmalały!!! Nawet saperki nie widział!!!!Czasem wzbudzał się bez sęsu .Dodam że mi nie upadł i elektronika nie zamokła!!! Czy to może wina baterii???
Napisano
Witam :) Wymień zasilanie i wszystko powinno być ok:)
To napewno wina bateri:)Jeśli są na minimum ,to tak się dzieje:)A jeśli chodzisz na Aku ,to dzieje sie to troszkę szybciej:)

pozdrawiam
Napisano
Robert 88 a co działa jak należy? Miałem okazję pobawić się wieloma piszczałkami z tzw.górnej półki i nie widzę zastraszającej różnicy.Tak w ogóle to miałeś styczność z jakimś rutusem? Twoja wypowiedź nie wnosi niczego mądrego do tematu.Zamiast pomóc chłopakowi to jeszcze go dołujesz.Co nabijamy licznik postów ?

PS.Każdy wykrywacz ma jakieś swoje zalety i wady niema sprzętu idealnego,w Rutusie wadą jest dyskryminacja (moim zdaniem jest ciut niżej niż na poziomie średnim)zaletą jest to że ma ciekawy zasięg na kolorki i militarkę.trochę wprawy i można szarpać Solarisem monetki nawet na 40cm :)
Napisano
w zeszłym roku wiosną zakupiłem rutusa , gdy nadszedł okres po żniwach na wejście na pola 2 razy siadła mi elektronika i wysyłałem go do naprawy . serwis nie jest błyskawiczny . według zapewnień producenta używanie miało być bezawaryjne na lata . cudem udało mi się sprzedać sprzęt że nie straciłem wiele kasy . znam kilku poszukiwaczy , którzy też nie byli z niego zadowoleni . MI REAGOWAŁ NA KAMIENIE ! osobiście nie polecam tego wykrywcza , ale to jest forum i każdy ma swoje zdanie. ja zakupiłem go właśnie dzięki radom z forum i mam już o nim swoje zdanie .
Napisano
Chłopaki nie musicie się tak spierać!!! Jak zauważył 1000WATT nie ma wykrywacza doskonałego!!! Każdy ma wady i zalety!!! Nie jestem w tak złej sytuacji bo mam jeszcze ACE 150. Rutus idzie do naprawy, raczej nic poważnego mu nie jest.Pozdrawiam!!!:)
Napisano
Robert88 ,nie wiem ja tu czegoś nie rozumiem ( nie chcę bić na forum piany ale dziwi mnie to jak cholera!) po co kilkanaśie dni temu zadajesz głupie pytanie czy kupić Solarisa ,skoro rok temy zraziłeś się do Rutusa ?
Napisano
No nie to pewnie cud jakowyś, że reagował na kamienie. A wpadło do tej Twej tępej głowy (sorki ale nie mogę się już powstrzymać), że może mógł to być meteoryt, albo zwykły kamien magnetyczny. Bo tak się jakoś składa, (gdybyś uważał na geografi to byś wiedział), że kamienie to natura z magmy wylewającej się z wulkanów porobiła, i niestety ale nie są one zupełnie czyste w niejednym są jakieś domieszki pierwiastków metali i wykrywka na nie reaguje.
A różne wkrywki różnie reagują na poszczególne metale, są takie które są czulsze np na nikiel niż inne i dlatego jedne wzbudzają się tam gdzie inne są cicho.

To coś wyjaśni
http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer1/abcPoszukiwacza.html
Napisano
JA mam Rutusa Firsta i i coś mi niektórych metali nie wykrywa co mnie bardzo irytuje czułość mam na przedostatniej kresce a dyskryminacje na minimum czy to może być zasilanie ??
Mam 4 akumulatorki dwa GP 2500 mah i dwa Pentagramy 2050 mah

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie