a.m.m.s Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Napisano 29 Czerwiec 2007 Witam. Obecnie mozna kupić broń pneumatyczną wiatrówki" bez zezwolenia. wobec tego mam pytanie czy przed II wojną lub też w czasie można takie coś było kupić. Byłem w jednym miejscu i facet zapierał się że wiatówkę" którą posiada jest z przed lub z II wojny. Proszę o opinie. Jak się uda to dam jutro fotki tej wiatrówki". Pozdrawiam i jak zwylke wiem że będzie o czym pogadać.
a.m.m.s Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Napisano 29 Czerwiec 2007 I jeszcze jedno czy dla porwónania będzie ktoś miał fotki?
woytas Napisano 29 Czerwiec 2007 Napisano 29 Czerwiec 2007 Przed wojna z tego co sie orientuje panowoalo troszke bardziej liberalne prawo(nawet bardziej niz troszke) do posiadania broni - wiec moze tak byc
a.m.m.s Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Napisano 29 Czerwiec 2007 I tak jeszcze jedno tą którą widziałem, jest ładowana" od góry podobnie jak sztucer, u dołu ma magazynek na śrut, niestety miała nieoryginalny magazynek. Ciekawie to wygląda bo można zładaować śrut, np. 10 szt. i tylko się przeładowywuje, bez łamania i ładowania śrutu, tak jak jest obecnie.
Darek419 Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 GDR to wschodnie niemcy.Więc ta wiatrówka nie może być ani przed ani po wojenna,pozdro
Darek419 Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Sorka.Nie po wojenna,tylko z II wojny.pozdro.
woytas Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 byles szybszy :)gdr to dderowek - moze konstrukcja siakas przedwojenna ale wykonanie powojenne
a.m.m.s Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 Dzieki bardzo, a tylko z ciekawości czy warto dać 100 zeta za nią, czy sobie odpuścić.
TIX Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 broni bez zezolenia nie kupisz - wiatrówki poniżej 17J są urządzeniami pneumatycznymi a nie bronią . Kazda broń wymaga zezwolenia lub rejestracji. A taki sprzęcik jak na fotkach kiedyś niemiecki Schull ( tak to sie pisze ? ) robił - 5 strzałowe na okrągłe śrucinki
a.m.m.s Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 No to mi wystarczyło. Niech sobie dziadek trzyma to pod poduchą. Pozdro.
balans Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Taka ciekawostka, reklama z niemieckiej wojennej prasy [początek wojny, później reklam ubywało...].
balans Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Ale pardziej od wiatrówek była chyba popularniejsza broń małokalibrowa. Bo z kim by się nie rozmawiało na te tematy, to miał przed wojną flowerta".pozdrobalans
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.