paul Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Witam!Zastanawiałem sie czy nie zgłosić tego znaleziska w dziale Wojsko Polskie II RP, ale w końcu zdecydowałem sie na -Nasze odkrycia - ze względu na oba znaleziska. Otóż - przy okazji próby namierzenia starej karczmy w środku lasu, kilka metrów od drogi wyszła połówka polskiego nieśmiertelnika. Leżał sobie pod piaskową skarpą.Natomiast dokładnie po drugiej stronie drogi leżał fragment jakiegoś znaczka ze sfastyką.Nic więcej tam nie było. Sam nie wiem, ale mam raczej jakieś niedobre skojarzenia. Być może to czysty przypadek, być może jednak miejsce jakiejś tragedii. A może ktoś ma jakąś inną sugestię?Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2007 Chyba ktoś prowadzi katalog znalezionych polskich nieśmiertelników - chciałbym dołączyć również i ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul Napisano 29 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2007 No i to właśnie ten znaczek ( nie robiłem zdjęcia drugiej strony ale jest wyraźny ślad mocowania igły ).Jeszcze raz pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Niekoniecznie to ślad jakiejś tragedii. Oba przedmioty mogły być porzucone zupełnie przypadkowo i w nie w tym samym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.